Rukomet

Dinart demantirao intervju u kojem kritizira Savez, novinar tvrdi: 'Imam sve snimljeno'

Branimir Korać • nedjelja, 07.06.2020.
Dinart demantirao intervju u kojem kritizira Savez, novinar tvrdi: 'Imam sve snimljeno'
Foto: Pixsell

Bivši francuski izbornik Didier Dinart nije se pojavljivao u medijima otkako je dobio otkaz i napustio reprezentaciju, sve do prije nekoliko dana kada je objavljen intervju u kojem je kritizirao odluku o otkazu.

Loš nastup na Europskom prvenstvu i ispadanje već u skupini doveli su do otkaza Didieru Dinartu. Dinart tvrdi kako mu je prije otkaza rečeno da ostaje.

"Dan nakon ispadanja s Europskog prvenstva rečeno mi je da ostajem izbornik. I dan prije odluke o otkazu dobio sam podršku da bi sljedeći dan preko svog asistenta saznao da nisam više izbornik. Osjećao sam se odbačeno nakon što sam 23 godine vjerno služio reprezentaciji kao igrač i trener."

I tehnički direktor u Savezu Philippe Bana nakon ispadanja s Europskog prvenstva ustvrdio je kako bi bilo najlakše promijeniti trenera, ali da to uopće nije opcija. Ipak, na kraju se to i dogodilo.

"Imam osjećaj da nisam imao isti tretman kao Daniel Constantini i Claude Onesta. Daniel šest godina nije osvojio titulu, Claudeu je trebalo pet godina za prvu. Ja sam je osvojio već na prvom Svjetskom prvenstvu", dodao je Dinart.

Nakon što je France TV sport objavio intervju, oglasio se Dinart demantiravši ga:

"Ne prepoznajem se u ovom intervjuu. Nisam se susreo niti s jednim televizijskim kanalom niti sam dao ikakav intervju. Odbijao sam sve zahtjeve još od siječnja. Ne bi bilo u redu da u ovim teškim trenucima govorim o svojim problemima, to nisu moje vrijednosti."

Međutim priča je dobila nastavak jer se javio i jedan od dvoje potpisanih novinara Manu Roux koji je poručio:

"Dragi Didier, naš razgovor je snimljen. Mogao sam i dodati još neke paragrafe, ali nisam htio."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!