Zimski sportovi

Rodeš: 'Nikada u životu nisam imao ovakvih dva i pol mjeseca kondicijskih priprema u komadu'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 08.06.2020.
Rodeš: 'Nikada u životu nisam imao ovakvih dva i pol mjeseca kondicijskih priprema u komadu'
Foto: Pixsell

Istok Rodeš priprema se za novu sezonu za koju očekuje da će ipak biti bolja od prošle. Iako tek kreće s pripremama na snijegu, zadovoljan je dosad odrađenim...

Radio je koliko je mogao, a mogao je na kondicijskom planu puno toga. Istok Rodeš ističe zadovoljstvo odrađenim kondicijskim dijelom priprema za novu sezonu.

"Cijelo vrijeme pandemije sam radio, nikada u životu nisam imao takvih dva i pol mjeseca kondicijskih priprema u komadu. Uvijek treba izvući najbolje iz situacije u kojoj se nalaziš, a ja sam izvukao", kaže Rodeš za Sportske novosti.

Rodeš s Filipom Zubčićem i Leonom Popović odlazi u Austriju gdje će se na glečeru pripremati za novu sezonu.

"Vremenska prognoza nije idealna, ali nadamo se da će se popraviti. Plan je da na glečeru skijamo do 10. srpnja, nećemo tamo biti konstantno, sve će ovisiti o putovanjima. Ovo mi je najduža pauza u zadnjih 10-15 godina, nisam skijao od 11. ožujka u Kranjskoj Gori. Mislim da mi je ipak dobro došlo malo odmoriti glavu od skijanja, da mi se vrati to zadovoljstvo skijanja koje se malo izgubilo."

Prošla sezona nije bila najbolja za Rodeša. Najbolji plasman bilo mu je 14. mjesto, a sezonu je završio kao 40.

"Teško je izdvojiti konkretan razlog jer uspjeh ovisi o sitnicama koje prevagnu na jednu ili drugu stranu. Žao mi je najviše što ono s treninga nisam uspio pretočiti u rezultate. Ipak znam koliko mogu i kako skijam, a iz te sezone sam naučio neke stvari te ću biti pametniji."

"Imao sam neke sitnije ozljede, nisam bio potpuno svjež, ali i takav sam u Val d'Isereu imao sedmo mjesto prve vožnje. Da sam tu utrku završio u Top 10, na Sljemenu bih bio u prvoj skupini i tko zna kako bi se sezona odigrala u nastavku."

U novu sezonu ući će s brojevima većim od 30, ali to ga ne zabrinjava.

"Nema to veze, najbolji rezultat mi je s takvim brojem. Kada skijam kako znam i mogu, svejedno mi je koji broj imam."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!