Ostali sportovi

Sara Kos osvojila brončano odličje na EUBC European Shadowboxing Challengeu

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 08.06.2020.
Sara Kos osvojila brončano odličje na EUBC European Shadowboxing Challengeu
Foto: Pixsell

U mladoj boksačkoj disciplini, shadowboxingu, Hrvatska je stigla do prvog odličja. Sara Kos osvojila je broncu u konkurenciji seniorki...

Hrvatska boksačica Sara Kos (djevojački Beram) osvojila je brončanu medalju na prvom EUBC European Shadowboxing Challenge, koji se odvijao putem društvenih mreža do 31. svibnja.

Europski Shadowboxing Challenge pokrenut je 11. svibnja i novi je projekt Europske boksačke konfederacije EUBC, koji je nadahnuo cijeli kontinent. Bio je to odgovor Uprave EUBC-a na pandemiju koronavirusa Covid-19. Izazov je bio u kreiranju video uradaka sa prikazom boksačkih tehnika popularni shadowboxing koji je sastavni dio boksačkih treninga. Sudionici su mogli prenijeti svoje kratke pojedinačne videozapise na svoje internetske stranice na društvenim mrežama kao što su Facebook i Instagram s traženim hashtagovima.

Odluke žirija temeljile su se na napadačkoj i obrambenoj tehnici boksača, brzini, broju udaraca, intenzivnosti, broju kombinacija, okoliš i potpuni dojam videa. Žiri je morao pogledati stotine videozapisa posljednjih dana odlučiti pobjednike u pet različitih kategorija: djeca U15, mlađi i mladi U18, seniorke, seniori i veterani +40.

Sara je sa svojim videom osvojila treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji seniorki, dok su ispred nje bile zlatna Irkinja Kellie Harrington te srebrna Šveđanka Agnes Alexiusson. Interesantno je kako će medalja stići poštom na Hrvatski boksački savez.

AUTOR: Hrvatski boksački savez

FOTO: Jurica Galoić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!