Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti okupljaju se u Gružu, u subotu protiv Crne Gore

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 09.06.2020.
Hrvatski vaterpolisti okupljaju se u Gružu, u subotu protiv Crne Gore
Foto: Pixsell

Nakon nepuna tri mjeseca, Barakude su ponovno u pogonu! Večeras se u Dubrovniku okuplja 18 igrača hrvatske seniorske vrste koje je izbornik Ivica Tucak i njegov stožer pozvao na petodnevne pripreme u Gružu.

Najbolji hrvatski vaterpolisti će se pripremati od 10. do 14. lipnja na krajnjem jugu Hrvatske, a kulminacija ovih priprema bit će prijateljska međudržavna utakmica Hrvatska - Crna Gora. Ovaj je susret na programu u subotu, 13. lipnja na bazenu u Gružu s početkom u 19.00 sati.

Zanimljivo, sredinom ožujka kada su Barakude bile na pripremama u Zagrebu i kada je proglašena pandemija, hrvatski su se vaterpolisti pripremali baš za utakmicu protiv Crnogoraca. Tada je to trebao biti susret natjecateljske naravi, u Svjetskoj ligi.

Predstojeća utakmica će imati svoj značaj kao prva međudržavna vaterpolska utakmica na svijetu nakon proglašenja pandemije. Štoviše, nakon što je Svjetska zdravstvena organizacija sredinom ožujka proglasila globalnu opasnost. u niti jednom sportu nije do danas zabilježen neki međunarodni susret, posebno ne reprezentacija. Stoga će susret u Dubrovniku i po tom malom detalju biti poseban. Ono što najviše ipak raduje, jest da okupljanje i pripreme reprezentacije, tako i utakmica naše nacionalne momčadi, zorno dokazuje povratak normalnom životu, povratak sporta. Nas pak još više čini ponosnim što i u tomu opet prednjači vaterpolo!

Dakako, reprezentativne pripreme i utakmica protiv Crne Gore (lako moguće i s gledateljima!) poslužit će i kao manja provjera organizacijskih sposobnosti za Final Four Regionalne lige koji za mjesec dana počinje upravo u Gružu.

Dani boravka Barakuda u Dubrovniku, izbornik Tucak i suradnici će iskoristiti i za različita testiranja, uvjeravanje u formu i spremu igrača, kao i razgovore s reprezentativcima uoči dugačkog razdoblja koje je još pred njima na putu borbe za plasman, a onda uvjereni smo i nastupa na Igrama u Tokiju 2021. Ujedno, za očekivati je da će se tijekom priprema reprezentacije u Dubrovniku sastati i Upravni odbor Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Zaključno, podsjetimo još jednom na popis igrača koje je izbornik Tucak pozvao na pripreme u Dubrovniku.

1. Marko Bijač
2. Ivan Marcelić
3. Toni Popadić
4. Andro Bušlje
5. Marko Macan
6. Hrvoje Benić
7. Rino Burić
8. Josip Vrlić
9. Luka Lončar
10. Luka Lozina
11. Luka Bukić
12. Loren Fatović
13. Franko Lazić
14. Andrija Bašić
15. Xavi Garcia
16. Maro Joković
17. Lovre Miloš
18. Ivan Buljubašić

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!