Ostali sportovi

Kolak: 'Dosta je drugačije s Thorkildsenom, ne bih u detalje, ali postoji razlika'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.06.2020.
Kolak: 'Dosta je drugačije s Thorkildsenom, ne bih u detalje, ali postoji razlika'
Foto: Pixsell

Sara Kolak nalazi se u Oslu gdje trenira s Andreasom Thorkildsenom, jednim od najboljih kopljaša svih vremena. Kolak je značajno napredovala i jedva čeka da to pokaže na natjecanjima...

Sara Kolak osuđena je na život na relaciji Oslo - Ludbreg i dobro se snalazi. Imala je sada razdoblje kada duže vrijeme nije bila u Hrvatskoj, no - viša sila.

"Bila sam tri tjedna kod kuće i to je proletjela, vratila sam se u Oslo, tu sam pet tjedana pa opet idem kući. Lakše je kada malo promijeniš rutinu i budeš sa svojima. U Oslu sam u komadu bila skoro tri mjeseca, no to je bila situacija na koju nismo mogli utjecati", kaže Kolak za Sportske novosti.

Treninzi su vrlo kvalitetni i jako je zadovoljna načinom na koji se radi.

"Jako sam zadovoljna treninzima i uživam. sada i temperature idu gore, otvorio se i Olimpijski centar, ali sada su drugačiji uvjeti. Maksimalno deset sportaša može biti u istom prostoru, sprave se stalno brišu i na to se posebno pazi. No svi imamo termine i možemo trenirati. Super sam se prilagodila treninzima i načinu rada. Napredak se vidi, osjećam se super i jedva čekamo početak sezone, točnije ono što će od nje biti. Dosta je drugačije s Thorkildsenom, ne bih u detalje, ali postoji razlika."

Do sredine kolovoza i starta Dijamantne lige nastavit će s treninzima, a tek će vidjeti kakav će biti plan nastupa.

"Dijamantna liga trebala bi startati sredinom kolovoza, ali još se ne zna raspored disciplina, moramo vidjeti gdje će biti koplje da možemo složiti plan jer iz nekih država moraš u karantenu te moramo sve dobro posložiti. Posebno se veselim Hanžeku, nadam se da će dopustiti ljudima da nas dođu vidjeti jer atmosfera koju slože naši navijači nešto je posebno. Možemo biti sretni što se imamo prilike natjecati na takvom mitingu kod kuće."

S laktom je sve u redu i Sara će biti potpuno spremna kada krenu natjecanja.

"Lakat je dobar, sluša me. S njim je sve bilo u redu nakon operacije, nikakvih problema. Jednom sam već prošla operaciju i oporavak pa sam znala što me čeka."

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!