Košarka

Kyrie Irving predvodio konferencijski poziv skeptičnih igrača oko nastavka NBA

Matej Kačan • subota, 13.06.2020.
Kyrie Irving predvodio konferencijski poziv skeptičnih igrača oko nastavka NBA
Foto: AP Images

Prema navodima američkih medija, bek Brooklyn Netsa Kyrie Irving je organizirao konferencijski videopoziv NBA igrača koji su skeptični oko povratka NBA lige u Orlandu...

Neki krugovi u NBA ligi baš i ne ljube Kyrieja Irvinga. Ako je vjerovati ESPN-ovom Adrianu Wojnarowskom, neki visoko pozicionirani ljudi u ligi smatraju da je Irving faktor smetnje i pomutnje planova.

Bek Netsa je vodio videpoziv s više desetaka NBA igrača koji nisu sigurni u povratak lige u Orlandu u svjetlu nedavnih rasnih nereda. Irving i njegovi istomišljenici smatraju da nije sigurno i preporučljivo zatvarati se u svoj svijet dok Amerika trpi zbog nereda i nepravde. Zato se Irving sprema da vodi sastanak sa samim tijelima Sindikata NBA igrača.

"Irving je zaradio reputaciju smetnje u NBA tijekom svoje karijere i to opet dolazi na vidjelo u ključnim trenucima za NBA. Irvingov stav je još jednom suprotan ligi i njezinom establišmentu, uključujući i bivšeg suigrača LeBrona Jamesa. Među superzvijezdama postoji konsenzus o nastavku lige, a Irving u to uvodi pomutnju", kazao je Wojnarowski.

Jedan od igrača je posvjedočio da Irving želi iskoristiti platformu da igrači govore o igranju u izolaciji, rasnoj jednakosti i zajedništvu. Irving je potpredsjednik Sindikata igrača, a trenutno je ozlijeđen pa je na sastancima navodno postavljao pitanja poput toga hoće li moći s ekipom u Orlando iako neće igrati, hoće li moći koristiti saunu, biti na tribinama, uživati alkoholna pića itd.

Nakon situacije s ubojstvom Georgea Floyda su Irvingova pitanja postajala sve veća i ozbiljnija pa se raspravlja o limitima solucije s mjehurom, rizicima zdravlja i ozljeda te pitanja policijske brutalnosti i rasne jednakosti jer je većina igrača u ligi tamnoputa.

Irvingove su brige da će se vijesti u medijima brzo udaljiti od ukazivanja na sistemski rasizam do same košarke i igrača, i on želi da igrači iskoriste svoju platformu i popularnost da istaknu te probleme. Navodi govore da su zvijezde u ligi za igranje i nastavak, ali da prvo žele pristanak velikog dijela igrača, a Irving postavlja prepreke tom konsenzusu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!