Ostali sportovi

Ante Baković ostaje predsjednik, Hrvatski odbojkaški savez financijski pomaže klubove

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 16.06.2020.
Ante Baković ostaje predsjednik, Hrvatski odbojkaški savez financijski pomaže klubove
Foto: Pixsell

U ponedjeljak 15. lipnja u zagrebačkom hotelu Westin održana je 16. izborna Skupština Hrvatskog odbojkaškog saveza...

Predviđeni Dnevni red uključivao je kratak izvještaj predsjednika, izvješće Nadzornog odbora, financijsko izvješće za 2019. godinu te izbor za novog predsjednika HOS-a.

Na skupštini je jednoglasno izabran novi stari predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Ante Baković.

"Zahvaljujem radnom predsjedništvu i izbornom povjerenstvu, a najviše svim članovima Skupštine. Ovakva podrška zaista daje veliki vjetar u leđa za dalje, ali pokazuje i da smo na pravom putu i da Savez radi dobar posao. Hvala vam na tome! Prije tri godine smo zatekli Savez na rubu bankrota, s neizvjesnim ishodom, oslabljenim reprezentacijama i bez puno nade u budućnost. Danas smo, unatoč svim problemima i nedaćama, jedan od najpouzdanijih partnera CEV-a i FIVB-a, voditelji i sudionici nekoliko EU projekata, otplatili smo sva dugovanja i utrostručili proračun Saveza. Imamo velike planove i visoke ambicije. Ipak, sve to ne možemo postići bez čvrste i stabilne baze i upravo zbog toga ćemo u ovoj, svima kriznoj godini nastojati na najbolji mogući način pomoći našim klubovima. U suradnji s HOO-om i SDUŠ-om radimo na izradi prijedloga paketa mjera financijske pomoći domaćim klubovima, prema kojem bi svi klubovi sudionici domaćih odbojkaških natjecanja trebali dobiti financijsku pomoć putem Saveza, u iznosima između 5.000 kn i 25.000 kn, ovisno o rangu natjecanja. Mir, stabilnost i kontinuitet su najvažniji preduvjeti za uspjeh. Ne mogu biti sretniji što smo konačno svi zajedno na istom putu i koračamo nikad sigurniji u velike pobjede i uspjeh hrvatske odbojke. Hvala vam još jednom na povjerenju, siguran sam da ga nećemo iznevjeriti", rekao je u svom govoru novi stari predsjednik HOS-a Ante Baković.

Imenovan je i novi Upravni odbor saveza, koji sada ima 13 članova.

Upravni odbor čine Ante Baković, Vladimir Brnečić, Duško Živković, Željko Jurčević, Sandra Baturina, Vedran Juravić, Arduino Popović, Petar Sprčić, Damir Zec, Ksenija Vržina, Dr. Ivan Fattorini, Katarina Barun Šušnjar i Vlado Bagarić.

Za prisutne skupštinare predstavljena je i marketinška strategija kroz viziju i misiju Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Vizija: „Odbojka u svakom domu za bolju budućnost”

Misija: „Neprestano radimo na promociji i razvoju odbojke.

Potičemo izvrsnost, uključivost i osobni integritet.

Dijelimo stečena znanja i iskustva danas,

za bolje sportaše i ljude sutra.”

Ova skupština imala je jednu humanitarnu inicijativu predsjednika Bakovića, koja je jednoglasno prihvaćena, da se sinu bivšeg tragično stradalog izbornika ženske reprezentacije Miroslavu Aksentijeviću, mjesečno plaća 1.000 kuna za školovanje.

I na kraju potvrđeno je da će se finale Kupa Hrvatske i Kupa Snježane Ušić igrati 12. rujna u Zadru, kada je zakazana i sljedeća Skupština HOS-a.

AUTOR: Hrvatski odbojkaški savez

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!