Ostali sportovi

NFL povjerenik: 'Potičem ekipe da potpišu Kaepernicka'

Matej Kačan • utorak, 16.06.2020.
NFL povjerenik: 'Potičem ekipe da potpišu Kaepernicka'
Foto: AP Images

NFL povjerenik Roger Goodell je kazao da bi NFL ekipe trebale dati šansu Colinu Kaepernicku ako se on ima želju vratiti u ligu tri godine nakon što je klečanjem tijekom himne prosvjedovao protiv rasne nejednakosti...

Rasni problemi i prosvjedi u SAD su natrag u fokus javnosti bacili probleme u društvu, a sve glasnije su i sportske zvijezde koje se zalažu za svoje sredine odakle su potekli. Tako se u razgovorima opet spominje nekadašnji QB San Francisco 49ersa Colin Kaepernick koji je van lige gotovo četiri godine otkad je klečanjem tijekom himne prosvjedovao protiv točno ovih problema koji upravo muče zemlju.

Kaepernick se nakon toga nekoliko puta bezuspješno pokušao vratiti u ligu, ali nije bilo momčadi koja bi ga potpisala. Sad je ovaj igrač na neki način postao prorok i čovjek ispred svog vremena pa bi ekipe mogle omekšati po pitanju angažmana, a na to ih potiče i povjerenik lige Roger Goodell.

"Slušajte, ako on želi nastaviti svoju NFL karijeru, onda će ta odluka očito biti na momčadi. No ja to podržavam i potičem klubove da donesu tu odluku", kazao je povjerenik koji bi Kaepernick prihvatio i u novoj ulozi ako više neće igrati.

Fokus u SAD se prebacio na razgovor o rasnoj nejednakosti i društvenoj nepravdi nakon što je zbog policijske brutalnosti ubijen tamnoputi George Floyd, a Kaepernick je protiv takvih stvari prosvjedovao još 2017. te je tada stvorio veliki skandal.

"Ako njegova nastojanja nisu više na terenu, ali želi nastaviti raditi u ovom prostoru, mi ćemo ga primiti za stol da nas vodi i pomogne nam donositi bolje odluke oko stvari koje se moraju činiti u zajednici. Pozivali smo ga i prije i želimo biti sigurni u to da su svi dobrodošli za našim stolom i da nam pomažu nositi se s dim kompliciranim i teškim pitanjima koja su prisutna već duže vrijeme", kazao je povjerenik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!