Ostali sportovi

Više od tisuću prijava pristiglo je za utrke 8. Heineken 0.0 Karlovačkog cenera i Karlovačke milje

Sportnet, Branimir Korać • petak, 19.06.2020.
Više od tisuću prijava pristiglo je za utrke 8. Heineken 0.0 Karlovačkog cenera i Karlovačke milje
Foto: Pixsell

Više od 1000 prijava pristiglo je za utrke 8. Heineken 0.0 Karlovačkog cenera i Karlovačke milje, a vrlo malo mjesta još je otvoreno.

Karlovački cener još jednom dokazuje pristiglim brojem prijava iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, kako je jedna od najmasovnijih i najatraktivnijih cestovnih atletskih utrka u državi. Do sada je prijavljeno oko 1000 trkača za sve utrke Cenera i Karlovačke milje, a mjesta za nove ljubitelje trčanja ostalo je još vrlo malo. Organizatori stoga pozivaju sve zainteresirane da požure s prijavama prije popunjavanja kapaciteta na utrka.com. Srednjovjekovnom karlovačkom Zvijezdom trčat će se glavna, štafetna i elitna utrka te simbolična karlovačka milja kojom će i rekreativci i sportaši 10. i 11. srpnja proslaviti rođendan grada Karlovca.

U sklopu manifestacije Zvjezdanog ljeta Karlovački cener tako će ugostit mnoge trkače i ljubitelje ovog sporta iz Hrvatske, ali i inozemstva. Valja napomenuti kako je ovo i prva utrka u Hrvatskoj s odvojenom Elitnom utrkom koju trče isključivo natjecatelji koji su prethodno svojim rezultatima, odnosno istrčanim zadanim vremenom, osigurali sudjelovanje u utrci. Glavna utrka otvorena je za sve trkače, a posebna je i Karlovačka milja koja je simbolično organizirana za rođendan grada Karlovca. Trči se 1579 metara u čast godine utemeljenja Karlovca te na taj način Cener obilježava rođendan grada koji broji 441 godinu.

Podsjećamo, Heineken 0.0 Karlovački cener prva je cestovne utrka u Hrvatskoj sa statusom "World Athletics Bronze Label". Time je potvrđena kvaliteta i visok standard koje Cener zadovoljava i posjeduje, a koliko je važan za trkače dokazuje to što su na ovoj utrci istrčana čak dva puta rekordi Hrvatske.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!