Ostali sportovi

Baseball će se ipak igrati, vlasnici izglasali nastavak

Matej Kačan • utorak, 23.06.2020.
Baseball će se ipak igrati, vlasnici izglasali nastavak

Vlasnici baseball ekipa u američkoj MLB ligi izglasali su nastavak sezone po skraćenom principu koji je s igračima dogovoren još u ožujku, a čeka se konačna potvrda i od strane Udruge igrača...

Nakon višemjesečnih pregovora i prepucavanja, vlasnici klubova u američkoj MLB ligi napokon su dogovorili nastavak natjecanja i početak baseballa u Americi. Sezona će se ipak odigrati u skraćenom formatu, po dogovoru s igračima iz ožujka.

Liga i klubovi su htjeli progurati nešto duži format sa 60 utakmica i produljenim doigravanjem, ali su to igrači odbili pa su vlasnici ipak prihvatili prvotni, skraćeni plan uz izjavu da su razočarani što su igrači odbili nacrt.

Nakon glasanja vlasnika ostaje da i igrači potvrde skraćeni nacrt, a odgovoriti moraju do četvrtka. Po tom nacrtu je sezona kraća, ali igrači dobivaju pune plaće. Prema navodima američkih novinara, igrači će vrlo vjerojatno glasati za povratak te bi se u kampove ekipa vratili prvog srpnja.

Igrači su odbili plan od 60 utakmica i to velikom većinom na glasanju (33-5), a postoji velika bojazan od koronavirusa u ligi. Jedan od dužnosnika lige je kazao kako je virus mnogo veća opasnost za baseball nego što su to dogovori o plaćama, a kampovi ekipa su na proljeće zatvoreni nakon više pozitivnih testova po ligi.

No izgleda kako vlasnici ipak žele održati neki oblik sezone, a čini se kako će se s tim složiti i igrači.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!