Košarka

Stojko Vranković: 'Mršićeva dvostruka uloga je trenutno jedino rješenje, bit ćemo u dnevnoj komunikaciji'

Sportnet, Matej Kačan • četvrtak, 25.06.2020.
Stojko Vranković: 'Mršićeva dvostruka uloga je trenutno jedino rješenje, bit ćemo u dnevnoj komunikaciji'
Foto: Pixsell

Veljko Mršić je uz izborničku funkciju preuzeo i klupu KK Zadar, a reakciju na njegovu odluku je uputio i predsjednik HKS-a Stojko Vranković koji razumije da je ovakav rasplet događaja nužan kako bi Mršić održavao trenersku formu i imao potencijalne reprezentativce na oku...

Nakon što je na zimu hrvatsku košarkašku reprezentaciju uspješno uveo u novi ciklus i neke ljepše tonove, Veljko Mršić se prihvatio još jednog velikog izazova - vruće klupe Zadra. On će u gradu košarke raditi uz obveze prema reprezentaciji, a sve sumnje oko potencijalnog sukoba interesa ili neslaganja Saveza s ovom odlukom je otklonio predsjednik HKS-a Stojko Vranković.

"Naša je reprezentacija na početku novog ciklusa službenih utakmica, kvalifikacija za Europsko prvenstvo, uzela zaista dobar zalet. Rad, ali i atmosfera u ekipi, su na zavidnom nivou, kako među igračima, članovima stručnog stožera, tako i u odnosima na relaciji igrači – stručni stožer. Stvorili smo jednu uistinu pozitivnu priču s izbornikom profesionalcem koji je cijele godine bio na raspolaganju", kazao je Vranković koji je iznio ono što je mnogima bilo logično objašnjenje - Mršiću treba utakmica i posla u novonastaloj situaciji i posao u Zadru će ga "održavati vrućim".

"No, pandemija koronavirusa zaustavila je svijet, zaustavila je i košarku i akcije koje smo planirali ovog ljeta morale su biti otkazane. Istovremeno, izbornik Veljko Mršić dobio je nekoliko ponuda te na kraju prihvatio ponudu KK Zadra kako bi ostao što povezaniji s hrvatskom košarkom i igračima. Ovakav razvoj situacije ponešto odstupa od naših prvobitnih planova, no razumijem želju izbornika kojem je u izostanku reprezentativnih akcija potreban kontinuitet rada i smatram da mu treba izaći u susret. Dvostruka uloga izbornika i klupskog trenera za Veljka je sada jedino moguće rješenje, a kako bi se nastavio uspješan projekt reprezentacije, mi ćemo sigurno budno pratiti situaciju i biti u dnevnoj komunikaciji s izbornikom", završio je Vranković.

Mršić će tako u Zadru imati potreban fond utakmica za ostanak u trenerskoj formi, a igranjem u ABA i HT Premier ligi će na oku imati velik broj potencijalnih reprezentativaca. Sljedeći Fibin prozor bi trebao biti na jesen, ali ostaje za vidjeti hoće li to biti moguće zbog situacije s koronavirusom u svijetu.

Izvor: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Davorin Višnjić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!