Ostali sportovi

Predsjednik Možnik u Gospiću prisustvovao osnivanju Gimnastičkog kluba Lički Sokol

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 26.06.2020.
Predsjednik Možnik u Gospiću prisustvovao osnivanju Gimnastičkog kluba Lički Sokol

Hrvatska gimnastička obitelj bogatija je za još jedan klub! U prostorijama sjedišta Grada Gospića u Budačkoj 55 danas je osnovan Gimnastički klub Lički Sokol - prvi gimnastički klub u Ličko-senjskoj županiji. Klub u kojem će se trenirati muška i ženska sportska te ritmička gimnastika.

Glavni inicijator i predsjednik kluba je mag.cin. Nikola Starčević, predsjednik Zajednice sportova Grada Gospića, izbornik hrvatske hrvačke reprezentacije, predavač na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, uskoro i doktor kineziologije. Za tajnicu kluba izabrana je Marina Došen.

"Sjedište kluba biti će u Budačkoj 55, treninzi će se odvijati u Gradskoj sportskoj dvorani, krećemo odmah s predbilježbama članova, a s novom školskom godinom krenut će i kompletan trenažni pogon. Pred realizacijom smo plana izgradnje dvorane, projektna i građevinska dokumentacija je završena, a trenutno su pregovori oko financijskog plana. Prvotno je taj centar bio zamišljen kao borilački, međutim gimnastika je ključ i baza svega, stoga smo odlučili da taj centar bude borilačko - gimnastički. Nadam se da će cijeli projekt krenuti što prije", otkrio je Starčević.

Osnivačkoj skupštini GK Lički Sokol danas je prisustvovao i svoju podršku dao i novi predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, dr.sc. Marijo Možnik.

Podsjetimo, Hrvatski gimnastički savez trenutačno ima 52 punopravna člana, a jedan od ciljeva novog predsjednika je povećati ovaj broj i proširiti sportsku i ritmičku gimnastiku u sve dijelove Hrvatske. GK Lički Sokol već danas je poručio da želi biti klub broj 53.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!