Automoto

Na stazi Canalli očekuju se vrhunski asovi robusnih terenaca

Sportnet • subota, 04.07.2020.
Na stazi Canalli očekuju se vrhunski asovi robusnih terenaca

U srcu turističke sezone, ali ovog puta sezone s okusom i mirisom korone, ovogodišnja oktanska sezona na četiri kotača Off road Prvenstva Istarske rivijere nastavlja se tek drugom bodovnom utrkom istarskog poluotoka...

Sve češće mjesto okupljanja zanesenjaka brzina, a posebno onih ekstremnijih na zemljanim terenima, su Gambetići i tamošnji poligon, odnosno vrhunski pripremljena staza, sve poznatija zaštitnim imenom Canalli. Tek sedam dana nakon simboličnog After corona partyija, koji je protekao u izvrsnom ozračju nastupa 30-tak rally posada, u nedjelju 5. srpnja odvijat će se Off road adventure – 14. nagrada Višnjana – Gambetići 2020.

Očekivanim sudionicima iz Hrvatske, Slovenije i Italije pripremljen je nimalo lagan poligon s poznatim, dorađenim i još boljim stazama nadomak Višnjana.

Podršku organizatorima, domicilnom AKORK Skok racing 1993 i AK Poreč Motorsport, u vidu pokrovitelja i ovog su puta dali Općina Višnjan i Turistička zajednica.

Robusni džipovi bit će podijeljeni u tri klase, benzinci do i preko 2000 ccm, te diesel, a uz najbolje pojedince bit će nagrađene i klupske ekipe. Sedam je posebnih kategorija nagrađivanja, a posebno se ističu fair play i najveći pehist.

Prikladne nagrade očukuju i najboljeg juniora i vozačicu, vlasnika najljepšeg terenca, ali i posadu koja u Istru, u Gambetiće stigne iz najudaljenijeg mjesta.

Vozit će se na dijelom izmijenjenoj u odnosu na dosadašnje, te modificiranoj stazi, po dva puta lijevim, odnosno dva puta desnim krugom.

Nedjeljni program počinje od 10 sati dvosatnim okupljanjem i prijavama, a od 12:15 sati na rasporedu su vožnje upoznavanja staze. Poslije svečanog otvaranja i ručka, od 13:30 sati kreće prva od četiri utrke. U smiraj ljetnog, izbornog i za vjerovati je free korona dana, od 20 sati završna je svečanost i dodjela priznanja najuspješnijima. Organizator sa brojnom tehničkom ekipom spreman, u duhu svih propisanih normi novog (ne)normalnog, dočekuje sudionike, ali i vjerne pratitelje oktanskih zbivanja. Uz puno sunca i topline zagarantiran je – prašnjav dan.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!