Ostali sportovi

Karlovačka milja na simboličan način otvorila 8. Heineken 0.0 Karlovački cener

Sportnet, Branimir Korać • subota, 11.07.2020.
Karlovačka milja na simboličan način otvorila 8. Heineken 0.0 Karlovački cener
Foto: Pixsell

Ljubitelji sporta i rekreativci proslavili su rođendan grada Karlovca i otrčali 1579 metara...

Karlovački cener označio je start počasnom utrkom Karlovačka milja, proslavivši na taj način 441. rođendan grada Karlovca. Karlovačka milja svoj duljinu zahvaljuje upravo godini nastanka grada Karlovca - 1579., stoga nije slučajno da se utrka održala u sklopu manifestacije Zvjezdano ljeto. U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojio je Bruno Belčić iz Atletskog kluba Karlovac, a otrčao je utrku u vremenu 0:04:30. Drugi je bio Marian Bakšić iz Atletskog kluba Glina s 0:04:33, dok je treći Tihon Salopek iz Atletskog kluba Svetice, završivši utrku u vremenu od 0:04:36. U ženskoj konkurenciji prva je bila Dorja Salopek iz Atletskog kluba Svetice s vremenom 0:05:09. Prati ju Nika Jagodić iz Atletskog kluba Ka Tim, a istrčala je vrijeme 0:05:37. Treća je Bruna Franjković iz Atletskog kluba Svetice s vremenom 0:05:41.

Danas, 11. srpnja nas od 19 sati očekuje elitna utrka koju će trčati isključivo sudionici koji su ostvarili prethodno zadani rezultat za sudjelovanje u ovoj utrci. To je ujedno i prva takva odvojena utrka u Hrvatskoj. Odmah nakon uslijedit će glavna i štafetna utrka u 20 sati, a trčat će se 10 kilometara kroz povijesnu karlovačku Zvijezdu. U utrkama ukupno će sudjelovati do 1000 trkača uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Nakon uspješno održane Karlovačke milje, Cener će ugostiti trkače iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva. Ovogodišnji Karlovački cener prva je utrka u Hrvatskoj sa statusom „World Athletics Bronze Label Race“ i nalazi se u kalendaru Svjetske atletske federacije. Ostvareni rezultati na Karlovačkom ceneru ulaze u tablice World Athleticsa, a trkači ostvaruju bodove za ranking putem kojeg se kvalificiraju na velika svjetska natjecanja. Tako će profesionalni trkači dobiti priliku već danas na elitnoj utrci u Karlovcu ostvariti svoj najbolji rezultat na 10 kilometara. Oni koji ipak nisu na najvišoj razini, imat će priliku odmah nakon na glavnoj i štafetnoj utrci proći istu udaljenost. Odmah nakon proglašenja pobjednika sve prisutne zabavit će Novi Retro & Davorin Bogović.

Karlovački cener poziva sve građane na praćenje i bodrenje svih trkača na elitnoj utrci od 19 sati te glavnoj i štafetnoj od 20 sati. Još jednom se apelira na trkače kao i posjetitelje da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, a detaljne preporuke mogu pronaći na web stranici www.karlovac10.run.

FOTO: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!