Vodeni sportovi

Benić uoči drugog susreta finalne serije: 'Prebacili smo opterećenje na stranu Mladosti'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 22.07.2020.
Benić uoči drugog susreta finalne serije: 'Prebacili smo opterećenje na stranu Mladosti'
Foto: Pixsell

Tjedan dana nakon dubrovačkog finala, ali jednog drugog natjecanja (RVL), te četiri dana iza prve utakmice finala Prvenstva Hrvatske, slijedi novo finale.

Sada se radi o finalnoj seriji državnog prvenstva i nju s pozornošću pratimo. Usudili bi se čak reći i ne samo mi u Hrvatskoj, već i cijela vaterpolska Europa, svijet. Doslovno nakon svake utakmice, ne postoji imalo bitniji medij, portal, tiskovina koja se bavi sportom, vaterpolom u inozemstvu koja ne donosi barem okvirni, skraćeni prikaz hrvatskog finala. Od Italije, preko Mađarske, Španjolske, Rumunjske, Grčke, Crne Gore, Njemačke, Srbije, Francuske, Rusije... Ne samo zato što je to jedino od vaterpola što se praktički danas igra u svijetu. Bilo bi jednako i da je ovaj sport i u ostatku planeta, a ne samo u nas, u punom pogonu. Ne, utakmice Juga i Mladosti su pod velikom pozornošću. Puno, daleko više nego što uopće mogu i pojmiti sami sudionici spektakla. Dosadašnje su utakmice Mladosti i Juga Adriatic osiguranja bile upravo to - spektakli.

Nema razloga da se istome ne nadamo i večeras na otvorenom plivalištu uz Savu. Jugaši su u Zagreb došli u punom sastavu, najjačem i neizmijenjenom u odnosu na prijašnje utakmice. U glavnom gradu su ih pak u istom stanju dočekali mladostaši, kompletni i spremni poravnati ukupan rezultat u seriji na 1-1. Sada je ipak branitelj naslova u prednosti, 1-0.

"U prvoj utakmici finala našeg prvenstva u Dubrovniku, umnogome je i o nama ovisili kada govorimo o tijeku utakmice", prisjeća se Zoran Bajić, trener Mladosti.

"Mi smo bili bespotrebno nervozni, reagirali na neke odluke na koje nemamo utjecaje. Jug je s druge strane igrao agresivno u obrani, išli su i isprovocirati rana isključenja naših igrača, te su u tomu i uspjeli. Međutim, ako govorimo o onomu što je pred nama i nekoj formuli za naš uspjeh, mi moramo u treću i četvrtu četvrtinu s njima ući u 'egal'. Da smo na plus/minus 1 i tada ne samo fizička sperma, koja se pokazala boljom, nego i 'duža' klupa, veća mogućnost rotacije igrača bi trebala doći do izražaja. Dakle, osnovni je cilj ući u drugo poluvrijeme bez, da tako velim 'žrtava', rezultatski poravnato i da probamo postići nekoliko laganih golova na nepostavljenu obranu", rekao je trener Mladosti.

Prošle subote je u momčadi Juga Adriatic osiguranja, uz mladog Grka Papanastasioua, zapaženu rolu odigrao hrvatski reprezentativac Hrvoje Benić. On obožava finala s Mladosti. Prošle sezone, u finalu tadašnje sezone RVL u Zagrebu, Benić je postigao 5 golova. prošle subote ponovo, '5 komada'. Branič jako i preciznog šuta, demonstrirao je u napadačkom dijelu ono zbog čega ga i izbornik Ivica Tucak ima na popisu.

"Sigurno je da će sada ipak mislim Mladosti biti malo teže, bez obzira na to što igraju u Zagrebu. Mi smo sada poveli 1-0, prebacili smo 'lopticu opterećenja' na njihovu stranu, na njima je sada braniti svoj teren. A mi... mi se sigurno nismo došli braniti. Ujedno, mislim da se od nas može samo očekivati sve bolja igra kako će vrijeme odmicati jer mi zapravo do ovih utakmica s Mladosti nismo ni imali uopće niti jednu tešku utakmicu nakon stanke. Mladost je imala takvo što. I protiv splitskog Jadrana dvaput, pa protiv Jadrana iz Herceg Novog... Uz to što su kvalitetan sastav, to im je pomoglo. Opet, sada je sasvim drukčija situacija, određeno je opterećenje više na njihovoj strani", uoči utakmice je za hvs.hr rekao Hrvoje Benić.

Utakmica Mladost - Jug Adriatic osiguranje počinje u srijedu, 22. srpnja u 18.45 sati na otvorenom plivalištu uz Savu. Podsjetimo, u finalu Prvenstva Hrvatske se igra do tri pobjede ili maksimalno mogućih pet utakmica.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!