Rukomet

Hrvatski rukometni savez krenuo u potpuno osuvremenjivanje sustava

Mihaela Bradovski • srijeda, 22.07.2020.
Hrvatski rukometni savez krenuo u potpuno osuvremenjivanje sustava
Foto: Pixsell

Glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak tijekom Handball Arena konferencije govorio je o onome što se u Savezu radilo dok je trajao lockdown...

Hrvatski rukometni savez odradio je dobar dio planova vezanih uz potpunu informatizaciju i digitalizaciju sustava. Glavni tajnih Damir Poljak istaknuo je kako se na tome radilo duže vrijeme.

"Nismo sjedili prekriženih ruku, planirali smo to već, ali korona nas je malo pogurala u tome jer nismo bili toliko fokusirani na natjecanje već smo se mogli usredotočiti na osuvremenjivanje samog Saveza. Prvenstvo tu mislimo na informatizaciju i digitalizaciju. Tu smo napravili veliki pomak."

"Napravili smo novu bazu podataka svih sudionika u sustavu rukometa. Tu mislim na županijske saveze, klubove, igračice, igrače, trenere. To je bio veliki posao gdje smo morali sa svima u ovoj situaciji sužene komunikacije, stvoriti novu bazu i revidirati postojeću. To je temelj na kojem ćemo raditi novi sustav."

Prvi dio posla je napravljen, a zatim slijedi onaj drugi dio gdje će svi sudionici morati biti i educirani.

"Digitalizacija je drugo poluvrijeme koje će olakšati svim dionicima u sustavu rukometa lakše praćenje i odvijanje sustava natjecanja. To će biti povezivanje svih dionika natjecanja kroz informatički sustav HRS-a. Svi dionici će imati korisnički račun gdje će u svakom trenutku moći se digitalno povezati i dobiti sve dostupne podatke. Sada će sve biti online pa ćete praktički moći iz autobusa mobitelom promijeniti sastav koji će igrati neposredno prije utakmice. Time ćemo olakšati svima i svi će biti brže i bolje upoznati sa svime što se događa."

"Da bi profunkcioniralo, morat ćemo sve educirati od županijskih saveza, klubova, igračica, igrača, trenera, liječnika, zapisničara... Svi će morati biti upoznati i vidjeti kako će sve funkcionirati. Bit će organizirani seminari gdje ćemo ih po određenim grupama educirati. To je velik posao i novo svima u sustavu."

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!