Rukomet

Sulić: 'I inače bih ostao u treningu jer je to dobro za zdravlje, a ovako bi moglo biti dobro svima'

Mihaela Bradovski • subota, 25.07.2020.
Sulić: 'I inače bih ostao u treningu jer je to dobro za zdravlje, a ovako bi moglo biti dobro svima'

Renato Sulić novo je i veliko pojačanje Zameta. Trenutno kao igrač, a u budućnosti možda i kao pomoć u stručnom smislu...

Vijest petka u hrvatskom rukometu svakako je povratak Renata Sulića u Zamet. Sulić je odlučio kako ipak neće u mirovinu nego će pomoći svom bivšem klubu.

"Ovdje imam prijatelje s kojima sam odrastao, s kojima sam igrao i družio se. U ovo ulazim zbog zadovoljstva i mislim da mogu pomoći svojim iskustvom i nešto prenijeti na mlade naraštaje. Iskustvo dođe s godinama, ali puno toga može se naučiti ako imate ambiciju. Zamet uvijek ima potencijala, izgleda mi kao i prije 20 godina kada sam ja počinjao", kaže Sulić za Sportske novosti.

Odlazak u mirovinu prošao je Suliću kroz glavu, ali ipak je odlučio to prolongirati za kasnije.

"Razmišljao sam i o tome kada je počelo sve ovo pa tri mjeseca nije bilo ničega. Dok imaš motiva, želje i volje, dotad traješ. Možda bih mogao još godinu-dvije igrati na dobroj razini s obzirom na fizičku snagu, ali to mi nije bio prioritet. Najvažnije mi je da sam se vratio kući i da sam uz obitelj uz koju nisam dugo bio. I inače bih ostao u treningu jer je to dobro za zdravlje, a ovako bi moglo biti dobro svima. Nisam više profesionalac kao jučer, tu sam kao pomoć mladima i ako oni zbog toga postanu bolji, ja ću biti sretan. Zaigrat ću i pomoći koliko bude trebalo, ali ne mogu i ne želim biti na razini na kojoj sam bio."

S Valterom Matoševićem koji je prvi trener još se nije našao, ali predobro se poznaju i čim se Matošević vrati s godišnjeg, brzo će dogovoriti način suradnje. Sulić ne poznaje svoju novu momčad, ali jednog je igrača uočio.

"Mislim da sam jednom uhvatio današnju momčad i vidio sam da imaju jakog i velikog pivota."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!