Ostali sportovi

NFL igrači koji se budu rizično ponašali će ostati bez plaće

Matej Kačan • ponedjeljak, 27.07.2020.
NFL igrači koji se budu rizično ponašali će ostati bez plaće

Novi protokol NFL lige za borbu protiv koronavirusa koji je sastavlja kako bi sezona počela na vrijeme mogao bi imati zanimljivu stavku. Naime, liga će kažnjavati igrače koji se budu rizično ponašali...

Igrači su tražili da NFL počne rad na protokolu borbe protiv koronavirusa u tom sportu kako bi sezona krenula na vrijeme, a izgleda da će u protokolu biti i stavka koja će se posebno odnositi na ponašanje igrača van klupskih prostorija.

Naime, Sindikatu igrača je poslan dopis koji sadržava nacrt stavke da bi igrači koji pohode visokorizične događaje i mjesta i dođu u kontakt s koronavirusom mogli dobiti kazne od ekipa, pa čak i obustavu isplate plaća.

Dopis sadržava i ostale prijedloge pravila oko ugovora s igračima u raznim slučajevima, pa i u slučaju otkazivanja sezone. No ništa još nije službeno jer se na konačnom jeziku sporazuma još radi, a informacije koje su odaslane ovaj vikend se odnose na sažetak mnogih amandmana koji se tiču Covida.

Posljednji dio dopisa se odnosi na to kako će se na igrače staviti odgovornost s obzirom na ponašanje u javnosti i van klupskih prostorija pa bi svako neodgovorno ponašanje igrača moglo biti strogo kažnjavano. Ako se pokaže da se igrač zarazio neodgovornim i riskantnim ponašanjem, ekipa bi mogla tražiti da se to izbivanje ne vodi kao ozljeda zbog footballa i u tom slučaju bi igraču bila uskraćena plaća.

Procedura će biti takva da će svaki igrač morati imati dva negativna testa prije ulaska u trening kamp i klupske prostorije. Svaki igrač koji nakon dva negativna testa dobije koronavirus će svoje stanje imati prijavljeno kao ozljedu u vezi footballa te će primati plaću kao i obično uz stavljanje na posebnu Covid-listu ozlijeđenih te će se moći vratiti ekipi kad se ispune kriteriji.

Nacrt sadrži i neke primjere rizičnog ponašanja poput zatvorenog noćnog kluba s više od 15 osoba, zatvorenog kafića s više od 15 osoba osim ako se ide po narudžbu hrane za van, kućna zabava u zatvorenom s više od 15 ljudi, koncert ili zabavni događaj u zatvorenom s više od 15 ljudi, religijska ceremonija u zatvorenom s više od 25% popunjenog kapaciteta objekta i ostale.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!