Rukomet

Dubrovnik dobiva novu dvoranu uoči Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 28.07.2020.
Dubrovnik dobiva novu dvoranu uoči Svjetskog rukometnog prvenstva 2025.
Foto: Pixsell

Kad je Hrvatska nedavno s Danskom i Norveškom dobila domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2025. godine, mnoge je na popisu gradova koji bi u našoj zemlji mogli biti domaćini iznenadilo ime Dubrovnika. Cijela priča, ovih dana polako, ali sigurno dobiva konkretne obrise i čini se, postaje stvarnost.

Naime, tijekom prošlog tjedna dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa svojim suradnicima, Jelkom Tepšić, dogradonačelnicom, Đivom Brčićem, pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, Ivom Dragićem, glavnim tajnikom Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije, razgovarao je s direktorom marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvijom Njirićem i potvrdio želju da Dubrovnik postane dio projekta Svjetskog rukometnog prvenstva 2025. godine. Dubrovnik je, naime spreman izgraditi novu dvoranu u Gospinom polju i uključiti se u tu veliku rukometnu priču.

Taj grad je još 2008. godine napravio cijeli projekt nove dvorane sukladno prostornom planu u Gospinom polju. I čini se da je došlo vrijeme da ta priča oživi. Kako Svjetska rukometna federacija (IHF) ima posebna pravila za dvorane u kojima se igraju susreti toga natjecanja, u razgovoru je potvrđena spremnost da se nova dvorana prilagodi tim standardima. Tako je dogovoreno da se u najskorije vrijeme napravi revizija projekta i dvorana uskladi sa zahtjevima IHF-a i HRS-a. Paralelno s tim, rekonstruirala bi se i stara dvorana u Gospinom polju, tako da bi Dubrovnik dobio cijeli jedan sportski kompleks u tom dijelu grada, i mogao u budućnosti organizirati i druge velike sportske događaje u dvorani. Kapacitet nove dvorane bio bi 5000 mjesta.

Svi znamo da turistički biser Hrvatske nema problema sa smještajem, jer ima sjajne hotele, ali isto tako i vrhunske organizacijske sposobnosti i ljude, i nema sumnje da bi u siječnju 2025. godine sa Svjetskim rukometnim prvenstvom, dobio još jednu dodatnu promociju.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!