Rukomet

Sulić: 'Nije još vrijeme za pričati zašto nisam reprezentaciji dao sve'

Matej Kačan • utorak, 28.07.2020.
Sulić: 'Nije još vrijeme za pričati zašto nisam reprezentaciji dao sve'

Povratnik u hrvatski rukomet i riječki Zamet Renato Sulić je za 24 sata progovorio o okolnostima povratka, ali nije htio otvarati kutije iz prošlosti i pričati o ranom odlasku iz reprezentacije...

Iako je povratak Renata Sulića u Zamet podigao mnogo medijske prašine, priča očito i nije toliko ambiciozna ni neviđena. Sulić se vratio pomoći svom klubu, a u prvim izjavama još ne odaje dojam čovjeka koji je spreman prepričati sve događaje iza zavjesa karijere, pogotovo kontroverze oko ranog odlaska iz reprezentacije.

"Ključna riječ je 'prošlost'. Kako godine idu čista je logika da će i meni doći da ispričam istinu o svemu, primjerice o tome zašto sam za reprezentaciju odigrao manje nego što sam mogao i trebao, ali sada za to stvarno nije vrijeme. Kao 'ćakula', ovako uz kavu - da. Ali inače mi ne pada na kraj pameti. U potpuno sam drugom filmu, napokon opet doma s obitelji. Jedino što me zanima je uživati u tome i pomoći Zametu koliko mogu", govori Sulić za 24 sata.

Sulić je kroz karijeru prošao sve, a i dalje igra. Tajna je u velikom profesionalizmu i posvećenosti sportu, a zbog toga je patio ostatak života. No povratkom kući bi se to moglo promijeniti.

"Kad se u obzir uzmu svi pehovi, ozljede i nesreće, a čak i da ih nije bilo, ni izbliza ne bih toliko u profesionalnom sportu trajao da nisam sve podredio upravo tome. Život od jutra do mraka: treninzi, prehrana, spavanje, ama baš sve. Onda trofeji, nagrade, ugovori i sve drugo dođe kao posljedica truda i rada. No, dosta je bilo baš posve takvog života."

Znači da Sulić ipak ne dolazi biti 100 posto profesionalni rukometaš, već će se posvetiti i drugim stvarima, možda kasnije i trenerskoj karijeri. No za to još ima vremena jer igračka karijera još traje.

"Trenirat ću, igrat ću, ali ritam sigurno neće biti kao dosad. Sve što se radi, radi se za Zamet. Ali temelj priče je prijateljski. Valter Matošević, Boris Konjuh, Vedran Devčić, Vedran Babić... S nekima sam igrao ne samo u Zametu nego i prije toga, još u Trsatu. Puno se medijske prašine diglo, a ja samo dolazim pomoći. Igranjem koliko mogu i savjetom ako bude potreban. Posebno s naglaskom na igru u obrani", kazao je legendarni pivot.

Autor: 24 sata

Premijer liga

1Dubrava 00:000
2Gorica 00:000
3Karlovac 00:000
4Metalac 00:000
5Nexe Našice 00:000
6Poreč 00:000
7PPD Zagreb 00:000
8Sesvete 00:000
9Spačva Vinkovci 00:000
10Umag 00:000
11Varaždin 00:000
12Zamet 00:000

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!