Vodeni sportovi

Tucak o Suknovom odlasku u Primorac: 'Nemam nikakvu sumnju da će Sandro biti dobar odnosno odličan trener'

Branimir Korać • srijeda, 29.07.2020.
Tucak o Suknovom odlasku u Primorac: 'Nemam nikakvu sumnju da će Sandro biti dobar odnosno odličan trener'

Sandro Sukno dobio je priliku voditi momčad Primorca iz Kotora što će biti njegov prvi samostalni trenerski posao. Ivica Tucak posebno je zadovoljan zbog angažmana svog nekadašnjeg igrača, a kasnije pomoćnika iz reprezentacije...

Ivica Tucak jako dobro zna kakve su mogućnosti Sandra Sukna. Bivpi hrvatski reprezentativac prerano je završio karijeru zbog srčanih problema, a sada je stigao do prvog samostalnog angažmana. Tucak je bio prvi koji ga je uveo u svoj stožer i to u reprezentaciju kao pomoćnog trenera.

"Izuzetno mi je drago i na neki način se osjećam sretan zbog Sandra što je dobio priliku da vodi klub koji je prije nekih desetak godina bio prvak Europe. Drago mi je što sam ja bio jedan od onih koji je prepoznao da Sandro to može i želi, da to voli raditi, te da sam upravo ja sa svojim suradnicima u Savezu, prije svega s Pericom Bukićem, neću reći da smo dali ruku, ali u onom trenutku kad mu je bilo najteže u životu, kad mu je naprasno bila prekinuta igračka karijera zbog komplikacija sa srcem, da nisam razmišljao niti trenutka kad sam razgovarao s njim, kad je izrazio želju da se bavi tim poslom, da mu dam priliku da uz mene, moj stožer i reprezentaciju, skuplja to jedno potrebno iskustvo koje će mu biti neophodno. I nadam se da sam mu u tom dijelu, na neki način otvorio vrata i pomogao mu. Nemam nikakvu sumnju da će Sandro biti dobar odnosno odličan trener", ističe Tucak za net.hr.

Tucak je objasnio Suknu što ga sve čeka i koliko je težak posao pred njim i ne sumnja da će ovaj to znati odraditi.

"No, sad mu slijedi nešto sasvim novo. Trenerski posao drugačiji je u odnosu na igračku karijeru. To Sandro mora biti svjestan i je svjestan toga. Razgovarali smo puno puta i upravo je to ono o čemu sam s njim najviše razgovarao. Igračka karijera je završena. I tu više priče s igračima ne smije biti. Znate, puno je bilo onih koji su se vraćali na igračku karijeru, pa kad sam ja ovo, ono… Bili su vrhunski igrači, ali nisu uspjeli kao treneri upravo iz tog razloga. To je ono za što sam siguran da će Sandro znati izartikulirati na pravi način. Znači, ona je gotova. Nema više igranja u bazenu, počela je jedna nova, potpuno različita karijera. Drugačija uloga koja iz tebe izvlači strahovito veliku energiju."

Tucak je i sam dio karijere proveo u Crnoj Gori, a više o tome govori za net.hr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!