Rukomet

U opasnosti održavanje Europskog prvenstva za rukometašice, Danci razmišljaju o povlačenju

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.08.2020.
U opasnosti održavanje Europskog prvenstva za rukometašice, Danci razmišljaju o povlačenju
Foto: Pixsell

U prosincu ove godine trebalo bi se održati Europsko prvenstvo rukometašica, međutim ono dolazi pod znak pitanja nakon što je Danski rukometni savez najavio moguće povlačenje domaćinstva...

Od 3. do 20. prosinca ove godine na rasporedu je Europsko prvenstvo za rukometašice, ali njegovo održavanje dovedeno je pod znak pitanja.

Predsjednik Danskog rukometnog saveza Per Bertelsen potvrdio je kako postoji mogućnost danskog povlačenja kandidature ako se ispostavi da će Prvenstvo donijeti veliki gubitak.

Još uvijek je puno toga nejasno, ne zna se niti hoće li biti moguće igrati pred navijačima i Bertelsen traži financijske garancije EHF-a.

"Organizacija Europskog prvenstva mora biti i ekonomski opravdana. Napravit ćemo sve da održimo turnir, ali mora imati i financijskog smisla za nas. Ako to ne bude slučaj, sigurno će se pojaviti neka druga država koja će imati manje troškove od nas", istaknuo je Bertelsen.

Danska je domaćin Prvenstva zajedno s Norveškom, a Hrvatska je smještena u treću skupinu u društvu Nizozemske, Mađarske i Srbije.

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!