Ostali sportovi

Otkazan FIG Platinum Cup u Osijeku: 'Zdravlje i zaštita svih sudionika su na prvom mjestu'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 17.08.2020.
Otkazan FIG Platinum Cup u Osijeku: 'Zdravlje i zaštita svih sudionika su na prvom mjestu'

Potvrđeno je, FIG Platinum Cup u Osijeku ipak se neće održati. Odluka je donesena zbog loše epidemiološke situacije u svijetu...

Unatoč velikoj želji organizatora, Gimnastičkog društva Osijek-Žito i Hrvatskog gimnastičkog saveza, iscrpnim naporima i ustrajanju na organiziranju ovogodišnjeg izdanja FIG Platinum cupa u Osijeku, međunarodnog natjecanja u sportskoj gimnastici, organizator je na veliku žalost primoran otkazati natjecanje planirano za 17-20. rujna 2020. godine.

"Kako se stanje s pandemijom COVID-19 iz dana u dan pogoršava, a kako bismo zaštitili sve natjecatelje, njihovo stručno i medicinsko osoblje, ali i naš veliki organizacijski tim, donijeli smo odluku o otkazivanju natjecanja. S obzirom na 11 godina uzastopnog besprijekornog organiziranja FIG Svjetskog kupa u Osijeku nije bilo jednostavno donijeti ovakvu odluku i prekinuti taj sjajni niz, no, zdravlje i zaštita svih sudionika ovog natjecanja nama su na prvome mjestu", rekao je Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i dopredsjednik HGS-a.

Podsjetimo, Gradski vrt je ove godine, od 18. do 21. lipnja trebao 12. put biti domaćin FIG Svjetskog kupa, no zbog pandemije COVID-19 otkazan je kao i svi drugi turniri iz kalendara Svjetske gimnastičke federacije.

Ipak, uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport, organizator je odlučio promijeniti format natjecanja i pokrenuti novu sjajnu priču s FIG Platinum cupom u rujnu. Na žalost, mukotrpan rad na ovom projektu ipak se mora prekinuti.

"Deseci zemalja odmah s otkrivanjem naše ideje o natjecanju u rujnu, dali su zeleno svjetlo i najavili dolazak na natjecanje u Hrvatsku, ali kako se situacija u cijelom svijetu pogoršava s ovom nemilom pandemijom, veliki broj gimnastičkih kolega posljednjih dana odlučio je ipak otkazati nastup u Osijeku. Svi oni su izrazili žaljenje, ali i poslali isprike zbog nemogućnosti dolaska u Hrvatsku, a nama je to samo bila još jedna potvrda da je odluka oko otkazivanja natjecanja jedina pravedna u ovom trenutku. Iskreno vjerujemo kako će se ova cijela situacija uskoro stabilizirati i kako ćemo iz nje svi izaći snažniji, baš kao i naše natjecanje za koje smo sigurni da će već sljedeće godine u Osijeku ponovno okupiti cijeli gimnastički svijet", poručio je Mađarević.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!