Vodeni sportovi

Regionalna vaterpolska liga igrat će se turnirski u proljeće 2021. godine

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.08.2020.
Regionalna vaterpolska liga igrat će se turnirski u proljeće 2021. godine
Foto: Pixsell

Pandemija koronavirusa je i dalje u punom jeku pa su potrebne i prilagodbe kalendara natjecanja, a vaterpolisti su odlučili za promjenu sustava natjecanja i kalendara u Regionalnoj vaterpolskoj ligi...

Nacionalni savezi Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Slovenije, a koji organizacijski stoje iza Regionalne vaterpolske lige, usuglasili su se da će se ovo nadmetanja u sljedećoj natjecateljskoj sezoni 2020./21. odvijati izmijenjeno u odnosu na dosad uobičajena izdanja. Naime, uslijed pandemije koronavirusa koja je ujedno i značajno otežala financijsku situaciju u praktički svim klubovima, odlučeno je da se sljedeće sezone neće igrati Regionalna liga klasičnim ligaškim sustavom. Svaka će država odnosno nacionalni savez održati svoje nacionalno prvenstvo, da bi se u proljeće 2021., okvirno u ožujku ili travnju navedene godine, kada se steknu uvjeti, odigrala turnirska završnica Regionalne lige.

Sustav natjecanja za RVL u sezoni 2020./21., broj klubova i kalendar će Upravni odbor RVL donijeti naknadno, nakon pomnijeg uvida u razvoj stanja s pandemijom, ali i nakon spoznaje FINA i LEN kalendara natjecanja za 2020./21.

Sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Srbije) čvrsto podržavaju natjecanje Regionalne vaterpolske lige, te su odlučni učiniti sve da ono opstane i u budućnosti.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!