Vodeni sportovi

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Splitu ipak u nešto kasnijem terminu

Sportnet, Branimir Korać • petak, 28.08.2020.
Europsko vaterpolsko prvenstvo u Splitu ipak u nešto kasnijem terminu
Foto: Kristijan Komarica

Europska organizacija vodenih sportova (LEN) odredila je datume sljedećeg Europskog vaterpolskog prvenstva koje će se održati u Splitu. Ono će se odigrati u terminu od 27. kolovoza do 10. rujna 2022.

To je okvirno mjesec do mjesec i pol dana kasnije od prvobitno planiranog, a do promjene termina je došlo uslijed nužnosti pomjeranja kalendara natjecanja što je uvjetovala pandemija koronavirusa. Poradi nje je i Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u japanskoj Fukuoki pomjerene s 2021. na svibanj 2022. To je uvjetovalo i pomicanja EP Split 2022. koji mjesec kasnije.

"Neovisno što nas do tog natjecanja dijele još dvije godine, Hrvatska i grad Split s uzbuđenjem očekuje Europsko vaterpolsko prvenstvo u našoj zemlji", rekao je Mladen Drnasin, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, dodavši.

"Međunarodna vaterpolska natjecanja u Hrvatskoj su uvijek su uvijek protjecala u fantastičnoj atmosferi, te ništa manje ne treba očekivati ni na sljedećem natjecanju. U ime organizatora i grada Splita, možemo najaviti još jedno sjajno prvemstvo godine 2022.", rekao je predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, Mladen Drnasin.

Paolo Barelli, predsjednik LEN je po ovom pitanju izjavio.

"Ne bi li osigurali vrhunska vaterpolska nadmetanja u 2022. godini, moramo sportašima osigurati dostatno vrijeme za oporavak i pripremu za sva natjecanja. Hrvatski vaterpolski savez i organizatori u gradu Splitu u potpunosti podržavaju ideju organiziranja prvenstva krajem ljeta", izjavio je čelnik LEN.

Ovo neće biti prvi put da se vaterpolsko EP održava u rujnu jer je tako već bilo u Firenci/Pratu 1999., Beogradu 2006. i Zagrebu 2010.

AUTOR: Hrvatski vaterpolski savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!