Ostali sportovi

Sara Kolak do slavlja u Offenburgu: 'Bilo je dobro, pobjeda je tu'

Matej Kačan • nedjelja, 30.08.2020.
Sara Kolak do slavlja u Offenburgu: 'Bilo je dobro, pobjeda je tu'
Foto: Pixsell

Kako prenosi Novi list, hrvatska atletičarka Sara Kolak osvojila je prvo mjesto u njemačkom Offenburgu na mitingu u bacanju koplja, a pobjednički je hitac u petoj seriji iznosio 62.28 metara...

Svoj najbolji rezultat u, zbog koronavirusa krnjoj sezoni je ostvarila Sara Kolak. Hrvatska je bacačica koplja na mitingu u Offenburgu ostvarila prvo mjesto s hicem od 62.28 metara u petoj seriji.

To je bio drugi uspješan hitac, a onaj iz treće serije je došao do 58.57 metara. Sa 62.28 je popravila svoj rezultat od 62.42 kojim je u Oslu u lipnju otvorila ovu sezonu, a za Novi list je prokomentirala pobjedu:

"Bilo je dobro, ipak je to pobjeda i hitac od preko 60 metara. Polako hvatam ritam, ima tu još rezerve na čemu se može poraditi, tijelu treba vremena da uhvati ritam, ali sam zadovoljna pobjedom", kazala je Kolak.

Iza sebe je ostavila Christin Hussong koja je u Berlinu 2018. osvojila EP te viceprvakinju Europe Nikolu Ogrodnikovu što znači da je konkurencija bila dobra i pobjeda i takvom društvu Saru posebno veseli.

"Ono što me posebno raduje je da sam konačno imala natjecanje s jakom konkurencijom. Super je napokon vidjeti cure s kojima se natječeš, pravu konkurenciju, pravi miting, puno ljudi. Dobar je to osjećaj, nadam se da će se miting održati i iduće godine i da ću opet na njemu nastupiti."

Nakon ovoga bi trebao slijediti nastup u Poljskoj 6. rujna, a devet dana nakon toga je i Hanžekovićev memorijal u Zagrebu koji bi se trebala zaključiti sezona za Kolak, ako sve bude po planu i koronavirus ne omete i daj dio kalendara.

"To je plan, vidjet ćemo što će biti. Ono što znam je da sada samo treba stiskati i nastaviti raditi", za kraj je kazala hrvatska bacačica.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!