Ostali sportovi

Velikani u bacanju kugle stižu u Zagreb po rekorde!

Sportnet • utorak, 01.09.2020.
Velikani u bacanju kugle stižu u Zagreb po rekorde!

Natjecanje u bacanju kugle pokraj zagrebačkih fontana 14. rujna zasigurno će izazvati posebnu pozornost ljubitelja atletike u cijelom svijetu....

Na startnoj listi 6. Memorijala Ivana Ivančića su, naime, olimpijski pobjednik Ryan Crouser i svjetski prvak Joe Kovacs.

Joe Kovacs je na lanjskoj konferenciji za novinare poručio organizatorima Hanžekovićevog memorijala da ove godine postave oznaku na bacalištu i na 23 metra, nakon čega je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojio zlato hicem od 22.91, što je treći rezultat svih vremena u ovoj disciplini. No, prvi kandidat za prebacivanje spomenute linije bit će, ipak, Ryan Crouser.

Olimpijski pobjednik i rekorder zagrebačkog mitinga ove godine je već bacio kuglu 22.91, a u subotu je na mitingu u Des Moinesu pobijedio s 22.72, pri čemu je njegova kugla u svih šest pokušaja letjela preko 22 metra! Nema nikakve sumnje da će Crouser na svim mitinzima na kojime će nastupati do kraja sezone napadati svjetski rekord koji s 23.12 već 30 godina drži njegov sunarodnjak Randy Barnes.

Osim Crousera i Kovacsa na startnoj listi 70. Hanžekovićevog memorijala su, između ostalih, i dvostruki svjetski prvak David Storl, Leonard Fabri koji je ove godine bacio kuglu 21.99 te Nick Ponzio i Payton Otterdahl koji su trenutno također među deset najboljih kuglaša na svjetskoj ljestvici.

Rekord zagrebačkog mitinga od 2016. drži Ryan Crouser s 22.28 metara.

Privremena startna lista bacanja kugle: Joe Kovac SAD
David Storl NJEM
Leonard Fabbri ITA
Payton Otterdahl SAD
Nick Ponzio SAD
Tsanko Arnaudov POR
Fransisko Belo POR
Marcus Thomsen NOR
Kemal Mešić BIH

FOTO: Renato Branđolica

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!