Ostali sportovi

11 stranica pravilnika za ponašanje natjecatelja i gledatelja na Hanžekovićevom memorijalu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.09.2020.
11 stranica pravilnika za ponašanje natjecatelja i gledatelja na Hanžekovićevom memorijalu
Foto: Davor Sajko

Kako i sve ostalo, COVID 19 je napao i atletiku, ali 70. Hanžekovićev memorijal preživjet će u okolnostima koje će sasvim sigurno ući u povijest kao posebnost. Temelj cijele priče je oprez – svih za sve. Najmanje što se u ovom trenutku može učiniti da bi priča išla dalje.

U cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom organizator je izradio stroga pravila za sve sudionike u organizaciji. Pravilnik je izrađen na osnovu uputa World Athleticsa i hrvatskih nadležnih propisa. Zdravstvenu službu Memorijala predvodi dr. Marina Banović.

Iz brojnih uputa za sve tiskanih na 11 stranica pravilnika izdvojit ćemo:

- Maske nose svi svugdje osim sportaša na stazi, bacalištu ili skakalištu.

- Izrađeni su posebni protokoli za kretanje sportaša, trenera i službenih osoba.

- Sportaši koji dolaze u Zagreb moći će doći samo s testom, ne starijim od 48 sati, osim u iznimnim okolnostima.

- Nema službenih večera, druženja, broj gledatelja je minimalan, a na bacanju kugle pokraj gradskih fontana u ovom slučaju ih neće biti uopće.

- Neće biti mogući bliski kontakti sportaša s ostalim osobama na mitingu, izuzev zdravstvenih službi po potrebi. Jedino će oni uz doping kontrolu imati svoju prostoriju na stadionu. Na stadionu nema svlačionica, ormarića i tuševa.

- U trkačkim disciplinama u kojima se koriste startni blokovi, blokovi će se dezinficirati, kao i prepone. U skoku u vis, između skokova se strunjaču i letvicu treba očistiti dezinfekcijskim sredstvom.

- VAŽNO ZA PUBLIKU: Ulaznice će biti u prodaji u ograničenom broju s obzirom na epidemiološke okolnosti. Prilikom preuzimanja ulaznica gledateljima će biti dodijeljen obrazac u koji je potrebno upisati tražene osobne podatke, te će ga predati prilikom ulaska na stadion. Cilj prikupljanja podataka je jasna evidencija osoba koje su boravile na stadionu u skladu s epidemiološkom situacijom koja to zahtijeva. Bez suglasnosti i predaje obrasca, ulazak na stadion neće biti moguć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!