Automoto

Još dva otkaza u Prvenstvu Hrvatske u automobilizmu

Sportnet • petak, 04.09.2020.
Još dva otkaza u Prvenstvu Hrvatske u automobilizmu

Uz otkazivanje ove međunarodne utrke iz kalendara HAKS-a za PH brisan je i nastup na Rallyju Železniki u Sloveniji...

Trenutna epidemiološka situacija u Hrvatskoj, ali i okolnim zemljama, uz sve poduzete mjere i ograničenja, veliki je problem, koliko toliko redovnom odvijanju hrvatskih automobilističkih natjecanja, čiji se intenzitet, nakon proljetne blokade očekivao, gotovo iz vikenda u vikend, upravo od rujna do prosinca ove godine. Na žalost, pristigle su još dvije vijesti o otkazima.

Prva je iz redova jednog od najvećih hrvatskih autokluba, zagrebačkog INA Delta koji je, u suglasju s domicilnom Općinom Stubičke Toplice, na čijem se prostoru odvija gotovo tri desetljeća znano i popularno natjecanmje na brdskim stazama, ujedno domaćinom i suorganizatorom otkazao održavanje 27. Nagrade Stubičkih Toplica, što je bila predviđena ovog vikenda, od 4. do 7. rujna na stazi Pila-Hunjka, sa zagorske strane Medvednice. Prvi je to puta da se ova značajna i cijenjena manifestacija otkazuje. Drugo je to bodovno natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske, poslije nemogućnosti gostovanja u Ilirskoj Bistrici, koje se od šest predviđenih po novom – korona kalendaru trebalo odvijati, tako da sada još ostaje za odraditi Buzet sredinom rujna i Dubrovnik sredinom listopada.

Hrvatski relijaši sljedećeg vikenda, 11. i 12.rujna trebali su gostovati u Sloveniji, na 7.Rallyju Železniku, koji se uz niz međunarodnih bodovnih sustava, uz slovensko, trebao bodovati i za hrvatsko prvenstvo. Na žalost, nemogućnost nesmetanog prijelaska državne granice i važeće odredbe Republike Slovenije u pogledu pandemije Covid-19, uzrokovale su odlukom Odbora za autosportove HAKS-a da briše u kalendaru bodovanje PH. Za ovogodišnje PH u kalendaru još opstaju Delta rally u Zagrebu krajem rujna i dva natjecanja u listopadu – Rally Poreč i Rally Idrija u Sloveniji.

U kartingu trenutno dobra vijest da će Virovitica i AMKK Cobra biti organizatorom i domaćinom dva natjecanja, s po dvije bodovne utrke, ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!