Ostali sportovi

Na Hanžek dolaze i Ukrajinke iz vrha ženskog skoka u vis

Sportnet • nedjelja, 06.09.2020.
Na Hanžek dolaze i Ukrajinke iz vrha ženskog skoka u vis

Jedna od najkvalitetnijih disciplina 70. Hanžekovićevog memorijala zasigurno će biti natjecanje skakačica u vis jer dvije najbolje svjetske visašice dolaze na Hanžekovićev memorijal...

U Zagreb, naime, dolaze dvije prvoplasirane sa svjetske ljestvice, Ukrajinke Julija Levčenko i Jaroslava Mahučih. Njih dvije jedine su ove sezone preskočile dva metra i s preskočenih 200 cm dijele prvo mjesto na ljestvici visašica.

Levčenko je svjetska doprvakinja iz Londona 2017., a godinu dana ranije skakala je i na Hanžekovićevom memorijalu. Mahučih je svjetsko srebro osvojila na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Dohi, gdje je s preskočenih 204 cm postavila i svjetski rekord za atletičarke mlađe od 20 godina.

Osim njih, na stadionu Mladosti će 15. rujna skakati i Nicola McDermott, četvrta na svjetskoj ljestvici visašica (198 cm), te Erika Kinsey koja je na toj listi trenutačno peta (195 cm). U možda i najjačem ovogodišnjem natjecanju skakačica u vis nastupit će i tri najbolje hrvatske visašice - Ana Šimić (178 cm), Tihana Jeletić (178 cm) i Sara Aščić (176 cm).

Privremena startna lista skakačica u vis:
Julija Levčenko UKR
Jaroslava Mahučih UKR
Erika Kinsey ŠVE
Nicola McDermott AUS
Ana Šimić HRV
Sara Aščić HRV
Tihana Jeletić HRV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!