Tenis

Ekspanzija ženskoga tenisa u Međugorju: Naslov najboljih ponijele Maja Dodig i Lauren C. Vasilj

Tanja Vučić • ponedjeljak, 07.09.2020.
Ekspanzija ženskoga tenisa u Međugorju: Naslov najboljih ponijele Maja Dodig i Lauren C. Vasilj
Foto: Tanja Vučić

U oazi velebnoga Sport centra Međugorje, uz bazen i nogometne terene, tenis je ovoga mjeseca u središtu pozornosti. Projekt Dani tenisa sa svojim raznovrsnim i bogatim sadržajem, okupio je više od 400 tenisača koji će tijekom rujna odigrati više od 1500 teniskih mečeva...

Najveću pozornost publike i javnosti privukao je zanimljiv i neobičan sportski događaj, Lady's Open, prvi turnir za žene na ovim prostorima koje igraju rekreativni tenis. Cilj turnira je, između ostaloga bio, promovirati ženski tenis i podignuti ga na višu razinu što, sudeći prema zanimanju nježnijeg spola na terenu, neće biti teško.

Mnogobrojni gledatelji uživali su u sjajnim potezima 20-ak tenisačica koje su pokazale zavidno znanje i najavile ekspanziju ženskoga tenisa na ovim prostorima. U konkurenciji do 30 godina naslov najbolje je odnijela Lauren C. Vasilj, koja je u finalu svladala Ivanu Sušac 6:3. U utješnom turniru prvo mjesto je osvojila Marija Vasilj pobjedom nad Cvitom Sivrić 6:4.

U kategoriji iznad 30 godina najbolja je bila Maja Dodig koja je u finalu pobijedila Maitu Vasilj 6:4.

Utješni turnir osvojila je Anita Šego pobjedom u finalu protiv Marijane Vasilj 6:2.

Pokrovitelji ovoga natjecanja su bili Salon ljepote Irina, Carpisa, salon masaže Bella vita i prirodna izvorska voda Leda.

Pokale i medalje sudionicima turnira uručili su Irina Vrankić i Željko Dodig.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!