Ostali sportovi

Japanski ministar: 'OI se moraju održati 2021. pod svaku cijenu'

Matej Kačan • utorak, 08.09.2020.
Japanski ministar: 'OI se moraju održati 2021. pod svaku cijenu'
Foto: AP Images

Japanski olimpijski ministar Seiko Hashimoto je kazao da se odgođene OI u Tokiju moraju održati 2021. godine pod svaku cijenu, nakon što je nešto slično kazao i MOO...

Ako pitate japanske organizatore Olimpijskih igara, odgođene Igre u Tokiju će se 2021. održati bez sumnje. Japanski ministar zadužen za OI Seiko Hashimoto je ponovio stav koji je izrazio i MOO, a to je da se Igre moraju održati.

"Svi su uključeni rade zajedno kako bi se pripremili i sportaši također ulažu velike napore za sljedeću godinu. Moramo održati Igre pod svaku cijenu. Želim na koncentriramo svoje napore na mjere protiv koronavirusa", kazao je Hashimoto.

Izvršni direktor organizacije Toshiro Muto je već kazao kako će Igre biti pojednostavljene i neće biti organizirane na tako spektakularan način. Iz MOO su poručili da će se "Igre održati sa ili bez Covida."

Organizatori razmatraju preko 200 prijedloga kako se najbolje nositi s koronavirusom, a glavne točke su popuštanje restrikcija oko putovanja za olimpijce, mjere protiv virusa u olimpijskom selu i protokoli za gledatelje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!