Automoto

I dalje veliki interes za trening vožnje na Automotodromu Grobnik

Sportnet • petak, 18.09.2020.
I dalje veliki interes za trening vožnje na Automotodromu Grobnik

Nakon srpanjskog i prvog organiziranog treninga vozača na stazi Automotodroma Grobnik, priča je ponovljena drugi put, uz ništa manji interes brojnih vozača iz različitih krajeva Hrvatske.

Suradnjom Hrvatskog auto i karting saveza i Automotodroma Grobnik d.o.o. došlo je do hvale vrijedne inicijative da se povremeno, u slobodno vrijeme i osnovom raspoloživih termina na stazi grobničkog automotodroma organizira okupljanje vozača koji će na pravoj trkaćoj stazi isprobati svoje pile, automobile različitih klasa i kategorija, pripremljenih za brojna automobilistička događanja, koja su, na žalost ove godine u znatnom broju izostala uslijed sveprisutnog virusa korona i otkazivanja brojnih priredbi. Ipak, 44 vozača, u ovom drugom susretu, bili su podijeljeni u dvije skupine, a prije polaska na stazu pozorno su saslušali brojne upute i primjenu pravila. Nakon teorijske pripreme i praktično je na stazi provedena radnja uz intervenciju Safety cara i letećeg starta na kružnim utrkama.

"Zadovoljni smo odazivom vozača, što nam daje za pravo da smo dobro osmislili okupljanje vozača na slobodnim treninzima, koje ćemo nastaviti i ubuduće, sadržajno ga oplemenjivati različitim situacijama s kojima se vozači susreću na utrkama. Raduje odaziv svih generacija vozača, mladih, ali i onih iskusnih, od kojih se puno može i naučiti. Usprkos skromnoj natjecateljskoj sezoni, koju odrađujemo koliko god je to izvedivo, organizirani treninzi uz koje mogu razgovarati s odgovornim i stručnim osobama u auto sportu, dobra su priprema za prave nastupe", kazao je Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, jedan od inicijatora ovih aktivnosti.

Pored vozača, među kojima je bilo i slavnih imena poput Tihomira Filipovića, koji se sprema na povratak utrkama već ovog vikenda u Buzetu, budnog oka uz stazu trofejnog asa Nike Pulića i drugih, o treningu su brinuli Dean Grbac, sportski direktor HAKS-a za kružne utrke, Krešo Sauerbrunn, v.d. predsjednika Tehničke komisije HAKS-a za auto sportove i neizbježnog pratitelja brojnih priredbi Aleksandra Saše Rajkova, specijaliziranog vozača Safety cara.

Vožnja stazom Automotodroma Grobnik potrajala je do prvog mraka, u predvečerje 42.rođendana Automotodroma Grobnik, obzirom da je 17.rujna 1978. godine na ovoj, tada, a i danas jedinoj hrvatskoj stazi, održana prva utrka. Bio je to motociklistički Grand prix – Prvenstvo svijeta, što je potrajalo sve do 1990. godine.

A automobilisti će na Grobnik ponovo – čim se ukaže prilika, jer svaku treba iskoristiti.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!