Vodeni sportovi

Matija Marinić zaustavljen u polufinalu Europskog prvenstva u slalomu na divljim vodama

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 20.09.2020.
Matija Marinić zaustavljen u polufinalu Europskog prvenstva u slalomu na divljim vodama

Matija Marinić nije preskočio polufinalnu utrku i nastup na Europskom prvenstvu završio je na 16. mjestu...

Kanuist Matija Marinić nije uspio izboriti nastup u završnici Europskog prvenstva u slalomu na divljim vodama. U polufinalnoj utrci zauzeo je 16. mjesto.

"Četvrta vrata bila su mu kobna. Nakon što je napravio veliku tehničku pogrešku na tim vratima, pokušavao se koncentrirati da dalje ne griješi, no i na idućim je vratima imao dosta dodira. Sve to usporilo ga je i donijelo mu kaznene bodove zbog čega je pao na 16. mjesto. Takva vožnja odraz je dugog razdoblja bez treninga i natjecanja, no nastupom hrvatske reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu ne smijemo biti nezadovoljni. Povratak na natjecanja kojih nije bilo pola godine, za sve je psihički izuzetno važan. Sada znamo gdje smo i krećemo u novi ciklus treninga", kazao je Stjepan Perestegi, trener hrvatske reprezentacije.

Matija Marinić svjestan je da mu povratak u pravu formu tek predstoji.

"Na današnji rezultat utjecali su moj oporavak od operacije koljena i premalo treninga na divljim vodama zbog pandemije novog koronavirusa. Do nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju u srpnju iduće godine imam dovoljno vremena da se vratim u formu koja me može približiti osvajanju odličja", kazao je Marinić.

Branko Lovrić, glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog saveza i izbornik hrvatske reprezentacije, u Pragu se susreo s visokim predstavnicima Međunarodne kajakaške federacije. Oni su mu otkrili kako se upravo planiraju treninzi za kajakaše i kanuiste pred Olimpijske igre u Japanu. Naime, na stazama koje će se koristiti za natjecanja tijekom Olimpijskih igara, kajakaši i kanuisti moći će trenirati 45 dana. Budući da će se u Japan na treninge odlaziti tri puta po 15 dana umjesto jedanput na 45 dana kako se išlo uoči prethodnih Olimpijskih igara, hrvatskim će predstavnicima to biti zahtjevno financijski i organizacijski, ali nadaju se da će takvo treniranje moći pretvoriti u prednost te uloženi trud kapitalizirati odličjem.

Kanuist Marinić trenutačno je jedini iz hrvatske reprezentacije koji je izborio nastup na Olimpijskim igrama. Kajakaši će isto pokušati na kvalifikacijskim natjecanjima u svibnju iduće godine.

FOTO: Nina Jelenc

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Vodeni sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!