Ostali sportovi

Sve oči svjetskog juda bit će usmjerene prema Dubrovniku

Sportnet, Branimir Korać • petak, 02.10.2020.
Sve oči svjetskog juda bit će usmjerene prema Dubrovniku

Europski judo kup za seniore u Dubrovniku (3. i 4. listopada) bit će prvi službeni judo turnir u svijetu nakon višemjesečne pauze održavanja natjecanja zbog pandemije koja je zaustavila sportska natjecanja.

Dan uoči početka Europskog judo kupa za seniore u Dubrovniku, prvi službeni judo turnir u svijetu nakon osam mjeseci, najavili su predstavnici europskog i hrvatskog juda. Nakon što je predsjednica Hrvatskog judo saveza, Sanda Čorak, uputila riječi dobrodošlice, izdvojila je činjenicu da se svjetski judo vraća baš u Dubrovnik:

"Kada se kaže Dubrovnik skoro svi u svijetu znaju za naš biser. Zato je možda i pravedno da se prvi turnir nakon početka pandemije događa upravo ovdje. Iznimno smo ponosni i uzbuđeni da smo dobili povjerenje Europske judo unije (EJU) i Međunarodne judo federacije (IJF) te smo napravili sve u našoj moći da organizacijski turnir bude spreman i u ovim izazovnim vremenima."

Sportska direktorica EJU-a, Catarina Rodrigues, imala je samo riječi pohvale:

"Uvijek je zadovoljstvo raditi s odličnim timom Hrvatskog judo saveza, a pokazali su kvalitetu i u ovim vremenima, kada je epidemiološka situacija u svijetu zaista veliki izazov. Ovo natjecanje je iznimno važno za europski i svjetski judo, za našu judo zajednicu i sve oči svjetskog juda će ovaj vikend biti uprte u Dubrovnik."

Iščekivanje i pozitivnu tremu imaju i hrvatske judašice i judaši. Na domaći tatami izaći će Petrunjela Pavić:

"Gušt je natjecati se kod kuće, a iako gledatelji ne mogu biti na tribinama, imamo svoje trenere i druge judaše tako da ne sumnjam u potporu. Drago mi je da sve ponovno počinje u Dubrovniku i nadam se da će svi uživati i imati dobro natjecanje."

Barbara Matić nije mogla sakriti osmijeh dok je govorila o povratku u natjecateljski judo:

"Iako dobro treniramo, natjecanje je jedna druga razina i jedva čekam izaći na tatami. Europski kup možda nije standardna razina na kojoj se borim, ali mogu reći da imam pozitivnu tremu i da jedva čekam da počne. Nakon Dubrovnika nam slijedi Grand Slam u Budimpešti i Grand Prix Zagreb, tako da je sve ovo jako dobra priprema za izazove koje dolaze."

Ništa manje uzbuđen nije niti Dominik Družeta:

"Osam mjeseci smo bez natjecateljskog turnira tako da se jako veselim. Zanima me vidjeti gdje sam s obzirom na druge judaše i da nastavimo s podizanjem forme kako bi u utrci za Olimpijske igre bio što spremniji. Jako je lijepo biti u Dubrovniku."

Natjecanja, koje se održava u subotu 3. i nedjelju 4. listopada u dvorani Gospino polje, oba dana počinje u 12 sati. Finalni blok u subotu počinje u 17 sati, a u nedjelju 15 minuta nakon završetka kvalifikacija. Zbog epidemiološke situacija dolazak gledatelja nije moguć.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!