Ostali sportovi

Kronologija: Čalić ipak poražen od Buatsija

Matej Kačan • nedjelja, 04.10.2020.
Kronologija: Čalić ipak poražen od Buatsija
Foto: Pixsell

U svom prvom pokušaju da osvoji neki profesionalni pojas, hrvatski boksač Marko Čalić ipak je izgubio od Engleza Joshue Buatsija prekidom. Buatsi je zadržao WBA internacionalni pojas u poluteškoj kategoriji...

KRAJ SEDME RUNDE: Buatsi je iskoristio fizički pad Čalića i krenuo je agresivno. Čalić je promijenio gard, ali je to bila greškajer je Buatsi namirisao krv, odradio sjajnu seriju i uzdrmao Čalića kojem je sudac brojao, a onda je bačen i ručnik iz kuta. Nažalost, ipak poraz.

KRAJ ŠESTE RUNDE: Dosta izjednačena runda, čak je Buatsi nešto bolji. Pogodio je Englez nekoliko udaraca, ali Čalić vraća sve što primi. Ipak, ostaje dojam da je Buatsi ipak konkretniji i s više inicijative.

KRAJ PETE RUNDE: Čalić je poslušao savjete svog kuta i više se ne drži toliko blizu. Koristi svoju dužinu i visinu te drži distancu i vraća se taktici s početka meča gdje izbjegava izmjene. No, nekoliko puta kad je Buatsi spustio svoju lijevu ruku je gađao to ranjeno oko. Ovakav tip borbe umara pa je Čalić pao, Buatsi ga je pogodio lijevom nekoliko puta i na boljem je tonu završio rundu.

KRAJ ČETVRTE RUNDE: Hrvatski borac je nastavio desnom gađati to oko u cilju da uzdrma protivnika ili čak izazove prekid. Buatsi nema što više izgubiti i sve je nervozniji i agresivniji, dok Čalić ne želi u izmjene pa često grli protivnika. Svjesni su i iz kuta da Marko vjerovatno ima bodovnu prednost pa više ne preuzima toliko rizika. Čalić se dobro zatvorio, a Englez traži tijelo i gura Hrvata na konopce. Ova je runda bila možda i najizjednačenija nakon prve.

KRAJ TREĆE RUNDE: Čalić je u prvih 30 sekundi ušao u opasnu razmjenu te je uzdrmao Engleza, ali je ovaj dobro vratio. No, u drugoj polovici runde Čalić upada u probleme jer je Buatsi pogodio nekoliko udaraca te je pokazao dominaciju. No, Čalić odgovara sjajno te je uspio zatvoriti oko Englezu s nekoliko sjajnih udaraca. Bilo je tu svega, kombiniranja direkata i krošea te je ozbiljno načeo protivnika.

KRAJ DRUGE RUNDE: Čalić je očito osjetio da Buatsi nije ništa spektakularno ni nepremostivo pa je nekoliko puta dobro odradio kombinaciju lijeva-desna i na svaki promašen udarac Engleza odgovara kontrom. Svakako u prve dvije minute ostavlja bolji dojam od protivnika, ali i od samog sebe u prvoj rundi. Buatsi traži tijelo, nekoliko puta je neugodno pogodio te je dobrim udarcem završio rundu.

KRAJ PRVE RUNDE: Buatsi je krenuo agresivnije i odmah se vidi koliko je brz, ali ima nešto niži gard. Marko uglavnom održava distancu i izbjegava izmjene te čeka svoju šansu, a nekoliko kombinacija je ipak sjelo. U drugoj polovici runde je Čalić primirio Britanca te pokušava desnim direktom. Svakako možemo kazati da je Hrvat počeo kontrolirati borbu nakon prvih minutu i pol.

Borci su ušli u ring uz glazbu i produkciju na visokoj razini, predstavljeni su i u samom ringu i borba može početi. Sretno Marko!

PRIJE BORBE:

Hrvatski poluteškaš Marko Čalić pred sobom ima najveći izazov karijere. Nakon 11 pobjeda iz isto toliko profesionalnih mečeva, Čalić traži svoj prvi pojas. U igri je WBA internacionalni pojas u poluteškoj kategoriji, a protivnik je vrlo cijenjen.

U Londonu "prednost domaćeg terena" ima Joshua Buatsi koji u karijeri ima 12 pobjeda bez poraza, aktualni je nositelj pojasa te ima i broncu s Olimpijskih igara 2016. Protivnik je jak, ali je i prilika ogromna za hrvatskog borca da se potvrdi kao jedan od najboljih.

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!