Rukomet

Hrvatska želi organizaciju Europskog prvenstva 2026. ili 2028. godine

Mihaela Bradovski • utorak, 06.10.2020.
Hrvatska želi organizaciju Europskog prvenstva 2026. ili 2028. godine
Foto: Pixsell

EHF je potvrdio kako je primio pisma namjere za organizaciju europskih prvenstava za rukometaše i rukometašice 2026. i 2028. godine. Hrvatska je među potencijalnim organizatorima i to prvenstva rukometaša...

Hrvatska se već u više navrata dokazala kao kvalitetan organizator i domaćin i muških i ženskih rukometnih natjecanja, a želja Hrvatskog rukometnog saveza je ponovno ugostiti najbolje europske reprezentacije.

EHF je objavio potencijalne kandidature koje su dobile kroz pisma namjere za domaćinstva europskih prvenstava 2026. godine u konkurenciji rukometaša i rukometašica.

Europsko prvenstvo 2026. godine održat će se od 15. siječnja do prvog veljače, a postoji šest potencijalnih kandidatura. zajedničku su poslali Bjelorusija, Litva i Poljska te Norveška i Danska, a pojedinačne Hrvatska, Francuska, Švicarska i Švedska.

Za muški Euro 2028. godine koji se igra od 13. do 30. siječnja zajedničke kandidature poslali su Norveška i Danska te Portugal i Španjolska. Zasebno su se spremni kandidirati Belgija, Hrvatska, Estonija, Francuska, Švicarska i Švedska.

Što se tiče Eura rukometašica, nije toliki interes. 2026. godine želju za organizacijom imaju Norveška i Danska zajednički te Rusija i Švedska zasebno. Taj Euro trebao bi se igrati od 26. studenog do 13. prosinca.

Dvije godine kasnije, od 30. studenog do 17. prosinca Euro bi organizirali Norveška i Danska zajednički ili Švedska zasebno.

Podsjećamo, Europsko prvenstvo za rukometaše 2022. godine održat će se u Mađarskoj i Slovačkoj, a 2024. godine u Njemačkoj. Što se tiče rukometašica, one ove godine igraju u Norveškoj i Danskoj, 2022. godine u Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Sloveniji, a 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švicarskoj.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!