Vodeni sportovi

Mornar i Solaris izdali zajedničko priopćenje: 'Šparada nije udario protivničkog igrača, sve je bilo u žaru borbe'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 14.10.2020.
Mornar i Solaris izdali zajedničko priopćenje: 'Šparada nije udario protivničkog igrača, sve je bilo u žaru borbe'
Foto: Pixsell

Nakon neslavnog završetka dvoboja između Mornara i Solarisa gdje je na kraju susreta došlo do obračuna u bazenu. Klubovi su se obratili javnosti zajedničkim priopćenjem koje prenosimo u potpunosti...

Zbog zainteresiranosti medija povodom utakmice 2. kola A1 Prve hrvatske vaterpolo lige između VK Mornar Brodospas i VK Solaris te nemilog događaja po završetku utakmice, ovim putem oba kluba sudionika iznose zajedničko priopćenje za javnost.

Želimo naglasiti da svakom prilikom želimo promovirati sport te da smo protiv bilo kakvog fizičkog nasilja.

Upućujemo isprike javnosti zbog incidenta te se nadamo da će i dalje pratiti igre i uspjehe hrvatskih klubova i reprezentacije.

U nastavku prenosimo obraćenje javnosti vodećih ljudi obaju klubova:

Vratar gostiju Marin Šparada nije čuo sirenu koja označava kraj utakmice te je u žaru borbe nasrnuo na loptu tražeći peterac te nije udario protivničkog igrača, a što je i sam igrač neslužbeno potvrdio.

U žaru borbe, interpretirajući potez Šparade kao fizički napad na svog suigrača, nekolicina igrača domaćina tada nasrću na vratara Šparadu.

Svi daljnji događaji kao što je ulazak rezervnih igrača obiju momčadi u bazen je rezultat lančane reakcije na prva dva spomenuta nesretna događaja.

Isto tako želimo naglasiti da ne opravdavamo niti jedan potez koji nije u skladu s pravilima vaterpola, a kamoli fizičke okršaje. Fizički sukob završio je srećom bez ozljeda te, odmah po izlasku iz bazena, pomirenjem igrača obiju momčadi i konačno sportskim pozdravom pri odlasku.

Vaterpolski klubovi Mornar Brodospas i Solaris imaju dugu povijest sportskih nadmetanja te međusobnog poštovanja koje će se nastaviti i u budućnosti. Vaterpolo je nekad tvrda igra s puno fizičkog kontakta te ponekad i manji događaji mogu odvesti u krivom smjeru. Važno je raditi na tomu da se ovakvi incidenti svedu na minimum. Ovim putem još jednom se ispričavamo javnosti.

Tijelo koje provodi disciplinski postupak se tek treba oglasiti o pravorijeku i spremni smo poštovati njihov okvir i regulativu. Ovim putem i njih pozivamo da, ako je moguće, izbjegnu suspenzije igrača kako se ne bi dodatno spuštala razina lige u ovim teškim vremenima uzrokovanim pandemijom koronavirusa gdje su financijski izvori uzdrmani, a publika na utakmicama nazočna u ograničenom broju. Kao prilog tome želimo naglasiti svjesnost nastale situacije te želju igrača obiju momčadi za sudjelovanjem u socijalnom radu kao ispriku svemu prouzročenom.

Promovirajmo sport i vaterpolo zajedno!
VK MORNAR BRODOSPAS
VK SOLARIS

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

1. HVL

1Mornar BS 463:37+2612
2Mladost 350:22+289
3Jug AO 345:26+199
4Jadran Split 467:34+336
5Primorje EB 239:12+276
6Solaris 334:36-23
7KPK 224:27-33
8Galeb 324:44-203
9Medveščak 325:47-220
10POŠK 320:45-250
11Zadar 424:85-610

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!