Automoto

Haas mijenja kompletnu vozačku postavu za sljedeću sezonu

Matej Kačan • četvrtak, 22.10.2020.
Haas mijenja kompletnu vozačku postavu za sljedeću sezonu
Foto: AP Images

Nakon što je postalo jasno da će i 2020. sezona biti novi neuspjeh za Haas, u američkoj su se ekipi odlučili na velike rezove pa na kraju sezone odlaze Romain Grosjean i Kevin Magnussen...

Formula 1 momčad Haasa će u sezonu 2021. krenuti s dva potpuno nova vozača. Naime, nakon još jednog neuspjeha, iz ekipe odlaze oba vozača Romain Grosjean te Kevin Magnussen.

Grosjean je u ekipi još od 2016. kad je momčad i ušla u Formulu 1, dok je Danac došao godinu kasnije iz Renaulta. Ove sezone je Haas na dnu organizacije pa Grosjean ima tek dva boda, a Magnussen jedan.

Haas je svoj najbolji rezultat ostvario 2018. kad je bio peti u poretku konstruktora. Grosjean je u 92 utrke za Haas ostvario 110 bodova, dok je Magnussen u 73 utrke skupio 96.

Prema nagađanjima iz unutarnjih krugova Formule 1, vlasnik momčadi i američki milijarder Gene Haas bi iz Formule 2 u momčad mogao povući Micka Schumachera, sina legendarnog Michaela, a jedan od kandidata je i Rus Nikita Mazepin koji je sin ruskog milijardera koji je u kemijskom biznisu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!