Vodeni sportovi

Koronavirus ponovno u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, odgođen HEP kup

Mihaela Bradovski • petak, 23.10.2020.
Koronavirus ponovno u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, odgođen HEP kup
Foto: Pixsell

Nakon što je već tijekom ljeta na okupljanju reprezentacije bilo problema s pozitivnim testovima, novi se dogodio na okupljanju za HEP Kup...

Hrvatski vaterpolski savez potvrdio je službenim priopćenjem kako se javio problem s koronavirusom u reprezentaciji, a priopćenje prenosimo u potpunosti.

Sukladno planiranim aktivnostima tijekom priprema hrvatske vaterpolske reprezentacije u Zagrebu, u petak, 23. listopada 2020. obavljeno je testiranje na Covid-19 svih seniorskih reprezentativaca uključujući izbornika Ivicu Tucka i njegov stožer. Zbog zahtjevnosti organizacijskih priprema međudržavnog turnira HEP kup (26. – 28. listopada), te potrebe da što žurnije dobijemo nalaze testiranja, neslužbeno je Hrvatski vaterpolski savez dobio informaciju da jedan od naših reprezentativaca ima pozitivan nalaz.

U odnosu na to, trenutačno su poduzete i obavljene sve potrebne mjere kako bi preventivno zaštitili zdravlje svih sudionika u aktivnostima naše vaterpolske reprezentacije. Nažalost, do kasnih večernjih sati petka, 23. listopada 2020. još nismo dobili službenu potvrdu ili nalaz testa navedenog igrača. Većina igrača je dobila negativne nalaze, ali dok ne dobijemo i službeni nalaz testova svih igrača, nemoguće je prejudicirati daljnji tijek događanja.

Dakle, u dogovoru s gospodinom Krunoslavom Capakom, ravnateljem Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo poduzeli smo sve potrebne predradnje kako bi zaštitili zdravlje svih reprezentativaca, kao i članova stručnog stožera, a tijekom subote, 24. listopada očekujemo i ostatak rezultata obavljenih testova kada ćemo definitivno odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Nešto kasnije za 24 sata potvrđeno je kako je HEP kup odgođen, pozitivan test dobio je Andro Bušlje, a turnir će se održati, ako to bude moguće, u prosincu.

FOTO: Tibor Jurjević/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!