Tenis

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana u Upravni odbor Tennis Europe

Sportnet, Branimir Korać • subota, 24.10.2020.
Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić izabrana u Upravni odbor Tennis Europe
Foto: Pixsell

Predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić postala je članicom Upravnog odbora Tennis Europe...

Na 46. ??godišnjoj generalnoj skupštini Tennis Europe na Kreti u Grčkoj odlučivalo se o novom predsjedniku i članovima Upravnog odbora, a na online događaju prisustvovalo je čak 48 zemalja članica. U narednom razdoblju zajedno s još sedam kandidata ili kandidatkinja Nikolina Babić dobila je povjerenje izaslanika nacionalnih saveza.

"Danas smo izuzetno veseli i sretni jer ovo je veliki dan za Hrvatski teniski savez. Prvi puta u povijesti imamo svog člana u Upravnom odboru Tennis Europe. Ovo je rezultat rada HTS-a i to je naš zajednički uspjeh stoga se izuzetno veselim da smo postali bliži dio obitelji Tennis Europe i samim time Hrvatski teniski savez će se sigurno bolje pozicionirati i ostvarivati svoje ciljeve te olakšati rad kako za mlade tako i za daljni razvoj HTS-a", izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza.

Glas Nikoline Babić pomoći će tako u kreiranju svijetle budućnosti tenisa ne samo u Hrvatskoj, već i na europskoj razini. Također, Petra Marčinko dobila je priznanje kao najbolja europska tenisačica za 2019. u kategoriji do 14 godina, a hrvatska reprezentacija bila je najbolja u B grupi. Na sastanku je izabran i novi predsjednik Tennis Europe: to je Čeh Ivo Kaderka, koji je u dodatnom krugu izbora dobio 45 glasova, nadmašivši Njemicu Eva-Mariju Schneider (39).

Tennis Europe najveća je regionalna asocijacija upravljačkog tijela sporta. Kao neprofitno organizacijsko tijelo europskog tenisa sa sjedištem u Baselu u Švicarskoj, Tennis Europe sastoji se od 50 država članica i surađuje s nacionalnim savezima kako bi sankcionirao, upravljao i podržavao preko 1.200 međunarodnih teniskih turnira svake godine širom kontinenta. Tennis Europe održava izvrsne odnose s ATP i WTA turnirima, Europskom unijom i širom teniskom industrijom.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!