Ostali sportovi

Habib Nurmagomedov rutinski odradio i Justina Gaethjea pa objavio odlazak u mirovinu

Branimir Korać • subota, 24.10.2020.
Habib Nurmagomedov rutinski odradio i Justina Gaethjea pa objavio odlazak u mirovinu
Foto: AP Images

Habib Nurmagomedov pokazao je zašto ga mnogi smatraju najboljim u povijesti. 29. borba u karijeri i 29. pobjeda, ujedno i posljednja. Nakon što je "ugušio" Justina Gaethjea, objavio je kako odlazi u mirovinu...

Justin Gaethje je oduševio u borbi protiv Tonyja Fergusona, propisno ga je prebio i dobio čast boriti se s velikim Habibom Nurmagomedovim.

Najavljivalo se kao velika borba, jedna od najvećih novijeg doba, ali Habib je još jednom pokazao kako borba može biti napeta samo onoliko koliko od dopusti da bude takva. Drugo spuštanje Gaethjea u parter bilo je ujedno i posljednje, Amerikanac je jednostavno uspavan.

Krenulo je obostrano oprezno, a onda je nakon dvije minute krenulo, Gaethje je gađao, dosta štete napravio je low kickom, a Habib je uporno gurao prema naprijed. Malo je nedostajalo da dovrši posao u prvoj rundi, spustio je Amerikanca u parter, ali nije bilo dovoljno vremena za dovršetak posla.

Zato je uspio u drugoj rundi i to neviđenom lakoćom. Uhvatio je Gaethjea u trokut i "ugušio" ga bez ikakvih problema.

Nakon pobjede Habib se spustio na parter i zaplakao. Uručen mu je pojas, a onda je objavio kako mu je to bila posljednja borba u karijeri. Bez oca koji je preminuo u svibnju ove godine više se ne želi boriti, majci je obećao da je ovo kraj i možemo biti potpuno sigurni da je tako.

Izazova više nema, pokazao je da je bolji od svih aktivnih boraca i da mu nijedan ne može nanijeti posebnu štetu, a u mirovinu odlazi s nizom pobjeda - McGregor, Poirier, Gaethje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!