Tenis

Zagreb i Ogulin domaćini HEP Masters turnira za tenisačice i tenisače do 15 godina

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 27.10.2020.
Zagreb i Ogulin domaćini HEP Masters turnira za tenisačice i tenisače do 15 godina

Mladi tenisačice i tenisači okupit će se od 31. listopada do 1. studenog u Zagrebu i Ogulinu na HEP Masters turniru do 15 godina.

Djevojčice će igrati na Zagrebačkom velesajmu, na terenima TK Zagi, dok je domaćin turnira za dječake TK Ogulin. Na turnir je pozvano deset najbolje plasiranih igračica i igrača s rang-liste do 16 godina i šest najbolje plasiranih igračica i igrača s rang-liste do 14 godina.

"Sezona natjecanja iz kalendara Hrvatskog teniskog saveza približava se kraju. Rekla bih da smo se u ovim zahtjevnim okolnostima jako dobro snašli, odigrala su se gotovo sva velika natjecanja. Odigrana su sva državna prvenstva i ligaška natjecanja, što je važno u ovim okolnostima. Očekujemo dobre turnire u Ogulinu i Zagrebu, imamo dobru konkurenciju i svi su motivirani. Čeka nas odličan tenis i ispred Hrvatskog teniskog saveza svim sudionicima želim puno sreće", izjavila je sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza Jelena Kostanić.

Turniri će se održati poštujući stroge epidemiološke mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite i Međunarodne teniske federacije te bez prisustva publike. Hrvatski teniski savez je, s ciljem zaštite svih sudionika turnira, donio odluku prema kojoj je pristup natjecanju omogućen samo natjecateljima i službenim osobama.

Kod djevojčica će nastupiti Ria Derniković Novaković, Nora Knežević, Tara Sladaković, Stella Knez, Luna Ivković, Dora Biondić, Manuella Persson, Sara Stojanović, Nika Granić i Ena Poljan. Rezerve su Iva Mikulić, Korina Roso i Anamarija Zorić. Iz kategorije do 14 godina natjecat će se Lana Preis, Dora Mišković, Maja Brnić, Chiara Jerolimov, Sofija Ćorić i Lorena Tomić. Rezerve su Marta Dobrić, Zara Stipčević i Nika Peskar Majoli.

Na muškom turniru igrat će Kristian Tumbas Kajgo, Erik Nikolić, Noa Levak, Matija Bulović, Ethan Hirons, Dominik Sabolić, Kristijan Kolić, Lukas Slivar, Marko Bradvić i Luka Neralić. Rezerve su Damjan Kvakan, Roko Babić i Stjepan Bogdan. Iz kategorije do 14 godina natjecat će se Antonio Voljavec, Fran Rakonić, Dorian Salopek, Duje Markovina, Lovro Maričić i Emanuel Ivkić. Rezerve su Noa Levak, Kristijan Kolić, Lukas Slivar i Dominik Sabolić.

Nakon turnira do 15 godina, turniri za mlade tenisače nastavljaju se od 14. do 16. studenog na HEP Mastersu za tenisačice i tenisače do 13 godina. Mečevi u obje konkurencije igrat će se na terenima TK Zagi.

FOTO: HTS/Mario Ćužić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!