Tenis

U Čakovcu se otvara Regionalni društveno-teniski centar

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 05.11.2020.
U Čakovcu se otvara Regionalni društveno-teniski centar

Čakovec otvara novo poglavlje u svojoj bogatoj teniskoj povijesti. Regionalni društveno-teniski centar Čakovec omogućit će svim teniski razvoj u izvrsnim uvjetima te natjecanja za zimskih mjeseci. Radovi vrijedni 20 milijuna kuna trajat će dvije godine dok će tereni s tvrdom podlogom i pripadajućim balonom biti spremni za korištenje već u prosincu.

Potporu ovom projektu pružio je Hrvatski teniski savez čija je predsjednica Nikolina Babić otkrila što centar znači za bijeli sport u našoj zemlji: "Čakovec i čakovečki tenis imaju više od stoljeća dugu tradiciju te zaslužuju i trebaju ovakav centar. Teniski savez namjerava u idućem razdoblju dati potporu uređenju nekoliko centara u Hrvatskoj, a Čakovec se sa svojim planovima i projektom uklapa u tu strategiju. Grad Čakovec i TK Franjo Punčec imaju sjajnu tradiciju održavanja međunarodnih teniskih natjecanja, a zahvaljujući budućem centru to će se nastaviti na još višoj razini."

Uređenje dva terena s tvrdom podlogom omogućit će treninge i igranje turnira u zimskim mjesecima te će se tenisači iz Čakovca i okolice moći pripremati za zimska natjecanja. Većinu troškova izgradnje Centra pokrit će Grad Čakovec sredstvima koja će se namaknuti iz vanjskih izvora. Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač ističe: "Grad Čakovec uređenjem teniskog centra želi stvoriti uvjete za daljnji razvoj bijelog sporta u gradu te klubu TK Franjo Punčec omogućiti uvjete za postizanje još boljih rezultata te organizaciju novih međunarodnih natjecanjač. Ovaj projekt u konačnici će imati utjecaj, osim na sport i na gospodarstvo grada u cjelini."

Dio troškova postavljanja terena i balona pokrit će i TK Franjo Punčec, a predsjednik kluba Josip Sabolek objašnjava: "Ovakvi tereni u Čakovcu ne postoje, te zbog toga naši tenisači nisu mogli primjereno tenirati za zimski dio teniskog natjecateljskog kalendara. Ovo je i početak izgradnje modernog teniskog centra u Čakovcu, što će omogućiti veliki kvalitativni iskorak za klub. Naime, u budućoj dvorani moći će se odigravati puno ozbiljniji turniri nego dosad, a u njoj će se nalaziti i klupske i popratne prostorije te dodatni sadržaji."

Uz Regionalni teniski centar u Zadru, Regionalni društveno-teniski centar Čakovec najava je sjajne teniske budućnosti u našoj zemlji, baš kao i Nacionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza u Zagrebu koji će biti središnje mjesto razvoja za sve hrvatske tenisačice i tenisače.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!