Ostali sportovi

Kitakyushu domaćin Svjetskog prvenstva u sportskoj i ritmičkoj gimnastici 2021. godine

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 08.11.2020.
Kitakyushu domaćin Svjetskog prvenstva u sportskoj  i ritmičkoj gimnastici 2021. godine

Japanski grad Kitakyushu biti će domaćin 50. Svjetskog prvenstva u sportskoj gimnastici te 38. Svjetskog prvenstva u ritmičkoj gimnastici u listopadu 2021. godine...

Izvršni odbor Svjetske gimnastičke federacije (FIG) ovaj veliki dvostruki posao dodijelio je Japanu nakon što je Danska u srpnju odustala od organizacije SP-a u sportskoj gimnastici u Kopenhagenu koje se trebalo održati sljedeće godine. Točni datumi o ova dva prvenstva biti će uskoro potvrđeni.

Japan je u povijesti već bio domaćin ovih natjecanja. Osaka 1999. i Mie 2009. ugostili su najbolje svjetske ritmičarke, Sabae 1995. i Tokio 2011. pak sportsku gimnastiku, no za gotovo milijunski grad smješten na otoku Kyushu, ovo će biti premijera.

"Kitakyushu, grad u kojem sam se rodio, nekada je bio prosperitetan grad zahvaljujući željezarama. Međutim, sada ima najstarije stanovništvo bilo kojeg grada u Japanu. Iz čeličnog grada postao je grad visokog standarda koji promovira načela održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Ovoga puta prihvatili smo izazov podupiranja gospodarskih aktivnosti i promicanja načela održivog razvoja kroz sport. Sretni smo i ponosni što se naša gimnastička obitelj može nositi s izazovom korištenja sporta kao alata za urbanu regeneraciju", rekao je Morinari Watanabe, predsjednik Svjetske gimnastičke federacije.

Japan će tako nakon Olimpijskih igara u Tokiju 2021. samo dva mjeseca kasnije još jednom ugostiti najbolje što nudi svjetska ritmička i sportska gimnastika.

"Kao postolimpijsko naslijeđe, ovo Svjetsko prvenstvo biti će izvrsna prilika za nastavak promocije i razvoja gimnastike u Japanu. Ako uspijemo pokazati da se Svjetsko prvenstvo može održati u ovim teškim okolnostima, vjerujemo da će ono djelovati kao svjetionik nade za sve sportove", poručio je predsjednik Japanske gimnastičke federacije, Hidenori Futagi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!