Ostali sportovi

Karla Prodan kao prva nositeljica predvodi Hrvatsku na EP-u za mlađe seniore

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 09.11.2020.
Karla Prodan kao prva nositeljica predvodi Hrvatsku na EP-u za mlađe seniore

Na ždrijebu Europskog prvenstva za mlađe seniore, koje se održava 9. i 10. studenog u Poreču, hrvatske judašice i judaši su saznali protivnike za put prema europskom vrhu.

Nakon uspješno organiziranog Europskog juniorskog prvenstva, u Poreču se u ponedjeljak 9. i utorak 10. studenog, održava i Europsko prvenstvo za mlađe seniore (U23). Iz 36 država Europe u Poreč je stiglo 352 sportaša, od čega 208 judaša i 144 judašica. Svi su obavili testiranje na SARS-CoV-2, a međi njima je i 15 hrvatskih predstavnika.

Devet judaša i sedam judašica branit će hrvatske boje, a najjača imena u ponedjeljak su Ana Viktorija Puljiz (do 52 kg) i Robert Klačar (do 66 kg) te u utorak Karla Prodan (do 78 kg) i Helena Vuković (preko 78 kg).

Prošlotjedna osvajačica europske juniorske bronce, Puljiz, na početku turnira je dobila za protivnicu aktualnu europsku viceprvakinju u mlađim seniorkama Esteo Linne (Španjolska). Karla Prodan je postavljena za prvu nositeljicu svoje kategorije, trenutno je 26. judašica svijeta u seniorskoj konkurenciji i ide na pobjednicu dvoboja Dolgilevicu (Latvija)/Cerutti (Italija). Helena Vuković se na početku turnira bori s Hoellwart (Austrija), a Klačar s Diogom (Portugal).

U kategoriji do 66 kg, osim Klačara, Mauricio Bratičević ide na Van der Kolka (Nizozemska). U kategoriji do 73 kg, Dino Strmotić ide na Sulca (Rumunjska), u kategoriji do 81 kg Oliver Makarović će prolaz tražiti protiv Gambe (Italija), a Damian Sokolović protiv Dengga (Austrija).

Josip Bulić i Ivan Jelača predstavljaju Hrvatsku u kategoriji do 90 kg, a idu na Goza (Mađarska), odnosno Jelača na Miletića (BiH). Domagoj Bratinčević (do 100 kg) svoj nastup u Poreču počinje protiv Devosa (Francuska), a u kategoriji preko 100 kg Marcel Škalec ide na Fizela (Slovačka).

U konkurenciji judašica, osim Puljiz, Prodan i Vuković, nastupaju još Iva Oberan (do 63 kg), koja će se boriti protiv Severin (Rumunjska), dok u istoj kategoriji neće biti Katarine Krišto zbog ozljede. U kategoriji do 70 kg nastupaju Anđela Violić protiv Schuchter (Austrija) te Lara Cvjetko protiv Moscalau (Rumunjska). U kategoriji do 78 kg, osim Prodan, nastupa i Lea Gobec, a u prvom nastupu će se boriti protiv Moreire (Portugal).

Prvog dana natjecanje počinje u 9:00 sati, a svečano otvorenje je u 16:30 sati. U utorak, drugog dana prvenstva, natjecanje počinje u 10:00 sati.

"Ne možemo biti nezadovoljni ždrijebom jer, iako su neki, poput Bulića i Jelače dobili za protivnike prvog, odnosno drugog nositelja, generalno smo prošli dobro. Prodan je prva nositeljica i treba se fokusirati na svoj judo, a ukoliko bude na svojoj razini, imena protivnica neće biti važna. Ovdje je riječ još uvijek o mladim natjecateljima i ovisno o danu i kvalitetnoj pripremi te ulasku u borbe, mogu napraviti kvalitetne rezultate", najavio je Dean Ilić, izbornik muških reprezentacija.

Na tribinama dvorane Intersport i tijekom ovog Prvenstva neće biti gledatelja, a potpora za sve natjecatelje dolazit će od kolega iz reprezentacije i trenera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!