Tenis

Šibenski tenis dobiva novi teniski centar i dom na Šubićevcu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 13.11.2020.
Šibenski tenis dobiva novi teniski centar i dom na Šubićevcu

Šibenik uskoro dobiva novi teniski centar. U završnoj fazi idejnog projekta je nova teniska infrastruktura na Šubićevcu koja će moći ugostiti međunarodna natjecanja te svim šibenskim tenisačima omogućiti sportski razvoj tijekom cijele godine. Vrijednost ovog projekta Grada Šibenika je više od 33 milijuna kuna, a punu podršku projektu pruža Hrvatski teniski savez.

Budući teniski kompleks posjetila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić u pratnji potpredsjednika Saveza Nevena Nakića i Franca Regine te teniske legende Gorana Ivaniševića. Gradonačelnik Željko sa suradnicima upoznali su vodstvo HTS-a s napretkom u radovima.

"Hrvatski teniski savez kontinuirano provodi i podržava projekte koji doprinose razvoju tenisa u našoj zemlji. U Šibeniku se gradi sjajan kompleks koji će omogućiti tenisačicama i tenisačima u ovom gradu najbolji mogući razvoj, treniranje u zimskim mjesecima kao i organiziranje profesionalnih natjecanja što je sve od iznimne važnosti za budućnost tenisa u Hrvatskoj. Hrvatski teniski savez će gradu Šibeniku pružati punu podršku u organizaciji i održavanju svih vrsta natjecanja koja će se uskoro moći održavati na Šubićevcu", izjavila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić.

Novi dom šibenskog tenisa sadržavat će, uz postojeće vanjske terene, unutrašnje terene i zgradu s dodatnim sportsko-rekreacijskim sadržajima.

"Prije svega, zahvalni smo vodstvu Hrvatskog teniskog saveza što su izdvojili vrijeme za posjet Šibeniku. Parcela od više od šest tisuća kvadrata, koja je u vlasništvu grada i nalazi se uz postojeće terene, iskoristit će se za izgradnju teniskih terena zatvorenog tipa. To je od velike važnosti za šibenski sport i tenis jer će omogućiti djeci koja treniraju u TK Šubićevac, a ima ih popriličan broj, da ne ovise o vremenskim uvjetima", izjavio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Namjena ovog zahvata je proširenje sportsko-rekreacijske ponude te omogućavanje korištenja tenis terena i kad su nepovoljni vremenski uvjeti, te istovremeno korištenje različitih dodatnih sportskih sadržaja. Tako je planirano da se u teniskoj dvorani realiziraju dva teniska igrališta, a u pratećoj zgradi dvije dvorane za dvoranske sportove, u podrumskoj etaži veća dvorana te u prizemnoj etaži manja fitness dvorana.

Teniski centar Šubićevac oduševio je i Gorana Ivaniševića: "Vidi se da se u Šibeniku gradi nešto odlično za budućnost šibenskog, ali i hrvatskog tenisa. Važno je ulagati u sport i mlade jer to su ulaganja koja će se sigurno vratiti u godinama pred nama. Već dugo se u TK Šubićevac radi izvrstan posao, a sada će sve doći na jednu višu razinu koju šibenski tenisačice i tenisači svakako zaslužuju."

Izgradnja regionalne i lokalne teniske infrastrukture važan je dio strategije razvoja tenisa Hrvatskog teniskog saveza, kao i izgradnja Nacionalnog teniskog centra u Zagrebu koji će postati središnje mjesto hrvatskog tenisa.

FOTO: Grad Šibenik

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!