Ostali sportovi

Roberto Soldić prekidom u prvoj rundi svladao legendarnog Materlu!

Matej Kačan • subota, 14.11.2020.
Roberto Soldić prekidom u prvoj rundi svladao legendarnog Materlu!
Foto: Pixsell

Na KSW 56 priredbi je Roberto Soldić napravio ogroman uspjeh. Hrvatski je borac svladao Michala Materlu prekidom 20 sekundi do kraja prve runde...

Fantastičan uspjeh napravio je Roberto Soldić na KSW 56 priredbi. On se iz svoje velter kategorije gdje je i prvak prebacio u srednju kategoriju gdje mu je priliku za borbu dao legendarni Michal Materla.

Iako je najava meča bila puna poštovanja s obje strane, Soldić u kavezu nije pokazao respekt prema Materli. Nakon prve minute ispitivanja snaga, Soldić je pogodio lijevim te je uzdrmao Materlu, a onda još jednom srušio Poljaka i imao je šansu završiti meč.

No, bio je oprezan i pustio je Poljaka da ustane i stabilizira se, ali ga je stalno kombinacijama udarca u jetru i kombinacija u lice neprekidno terorizirao, pa još jednom poslao na pod. Pojavila se i posjekotina na licu Materle.

Na ulasku u posljednju minutu je Soldić krenuo u još jedan žestok napad, Materla je zateturao i sudac je prekinuo borbu koja je bila jednosmjerna ulica negdje od prve minute do ulaska u posljednjih 20 kad je i završila.

Raniji meč nije bio tako uspješan za Hrvata. Ivan Erslan je imao priliku za naslov u poluteškoj kategoriji, ali je poražen od Tomasza Narkuna koji je ušao u povijest petom obranom naslova u KSW-u.

Erslan je započeo vrlo dobro, odradio je sjajnu prvu rundu u kojoj je bio bolji, ali je Narkun agresivno ušao u drugu, pogodio dva udarca i poslao Erslana na pod te ga je tamo "riješio" gušenjem pa je Erslan morao tapkati i predati najvažniji meč karijere.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!