Ostali sportovi

Nakon uspjeha u Poreču, vrijeme je za seniorsko Europsko seniorsko prvenstvo judu

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 18.11.2020.
Nakon uspjeha u Poreču, vrijeme je za seniorsko Europsko seniorsko prvenstvo  judu

Hrvatska je bila središte judo svijeta početkom studenog, a nakon dva iznimno uspješna europska prvenstva, za juniore i mlađe seniore, vrijeme je za Češku. U Pragu se, od 19. do 21. studenog, održava Europsko prvenstvo za seniore, a Hrvatsku predstavlja šest imena.

Dok se još uvijek nisu slegnuli svi dojmovi nakon 10 judaških dana u Poreču, fokus najboljih judašica i judaša Europe okrenuo se prema glavnom gradu Češke. Svi su morali doći u Prag s dva negativna PCR testa, a zatim se, odmah po dolasku, radi i treći PCR test.

Osim u hotelu svi akreditirani mogu biti u parku ispred hotela. U O2 Arenu, gdje se održava prvenstvo, mogu samo oni koji se natječu taj dan, čak niti kolege iz reprezentacije s kojima se inače zagrijavaju. Epidemiološke mjere su tako podignute na iznimnu razinu, a svim natjecateljima je važno da u takvoj atmosferi zadrže fokus i mir.

Uz velike napore, Europsko prvenstva za seniore održat će se od 19. do 21. studenog, a Hrvatska će navijati za dvije judašice, Barbaru Matić (do 70 kg) i Karlu Prodan (do 78 kg). U muškoj konkurenciji nastupit će Dominik Družeta (do 81 kg), Marko Kumrić i Zlatko Kumrić (obojica do 100 kg) te Ivan Čović (preko 100 kg).

Osvajačica dvije europske bronce, Barbara Matić, pobjednica Grand Slama u Budimpešti, gdje je svladala svjetsku prvakinju, svjetsku viceprvakinju kao i europsku prvakinju, bit će prvo hrvatsko ime koje će u petak, 20. studenog, izaći na tatami u Pragu.

"Nakon zlata u Budimpešti mi se malo upalilo rame, stara ozljeda, koju smo sanirali uoči puta, ali je malo usporila pripreme. Ne idem u Prag s pritiskom zbog uspjeha na Grand Slamu, želim dati svoj maksimum, ući pozitivno u dan i pokazati što mogu", najavila je Matić svoj nastup u petak za koji kaže da joj je veliki poticaj i uspjeh mlađih judašica u Poreču.

Uz nju, u petak nastupa još jedan osvajač europske bronce, Dominik Družeta.

"Jako sam motiviran i uzbuđen uoči ovog Europskog prvenstva jer je prošlo devet mjeseci od velikog natjecanja, a prije dva mjeseca sam uzeo zlato u Dubrovniku i pokazao sam sebi da sam spreman za borbe s najboljim judašima Europe. Trenirali smo jako dobro, zdrav sam i sve je na svom mjestu. Motivacija su mi svakako i medalje naših mlađih judaša, posebice Roberta Klačara koji dolazi iz mog kluba, JK Istarski borac" rekao je Družeta.

Subota, 21. studenog, rezervirana je za Karlu Prodan, osvajačicu europskog srebra u konkurenciji mlađih seniorki u Poreču, kao i muški trojac, braću Kumrić, Marka i Zlatka te Ivana Čovića.

Natjecanje u O2 Areni počinje svaki dan u 10 sati, dok su finalni blokovi na rasporedu od 16 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!