Ostali sportovi

Rukometni turnir na OI 2024. na stadionu u Lilleu?

Matej Kačan • četvrtak, 26.11.2020.
Rukometni turnir na OI 2024. na stadionu u Lilleu?
Foto: Pixsell

Ogranizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. razmišljaju o tome da rukometni turnir premjeste iz tog grada te da se održi na višenamjenskom stadionu u Lilleu...

Još nismo "odradili" ni Tokio, a organizatori Olimpijskih igara koje bi se trebale održati u Parizu 2024. se bave velikim planovima. Tako bi se rukometni turnir na tim Igrama trebao održati na nogometnom stadionu, onom u Lilleu koji je napravljen kao višenamjensko tehnološko čudo.

Kako prenosi HRT, košarka bi se trebala igrati u pariškoj dvorani Bercy, dok bi rukometni turnir kompletno preselio van Pariza, na sjeverozapad zemlje u Lille. Tamo se prvotno trebala igrati odbojka, ali je rukomet financijski isplativiji i posjećeniji.

Lilleov stadion na kojem igra Domagoj Bradarić je napravljen s mišlju da bude višenamjensko zdanje pa je tako na njemu već održavan i Davis Cup, ali i Eurobasket 2015. Najveći problem je logističke prirode zbog lokacije Lillea.

Naime, organizatori su obećali da će sva borilišta biti udaljena najviše pola sata od olimpijskog sela, a Lille se ne uklapa u tu priču. No, financijska strana je primamljiva jer bi se selidbom zaradilo oko 150 milijuna eura, dok bi igranje na stadionu svakako pružilo dozu spektakla rukometnom turniru.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!